A legfontosabb, hogy legyünk tisztában a lehetőségeinkkel, bármilyen helyzet is merül fel! Sokaknál adott eleve, hogy egy imádott kis kedvenc is várja a baba hazaérkezését, aki ráadásul gyorsan cseperedik, így nem árt tisztában lennünk azzal, hogy hogyan érdemes kijelölni a határokat.

Jelöljük ki a területeket!

 

Az új családtag érkezése a kis kedvenc számára is kihívás, de sokat tehetünk már a baba hazaérkezése előtt, ha kijelöljük a szabad és a nem szabad területeket számára, például a kicsi babafészke értelemszerűen nem lehet a kutyus vagy a cicus hálóhelye, és ha szükségét érzitek, legyen meg neki is a saját kuckója! A Bubbaland.hu kínálatában olyan babafészek is kapható, amely gyakorlatilag együtt növekszik a picivel, érdemes kipróbálni!

 

Amennyiben kis kedvencünk is osztozik a szülői ágyon, érdemes a dolgot még a baba megszületése előtt átgondolni, hiszen a picúr megszületését követően biztos, hogy a baba is igényel majd némi gondoskodást az ágyon, legyen az akár szoptatás vagy altatás. Egy kis kedvenccel közösködve pedig - hiába a legnagyobb odafigyelés és higiénia - nem tudjuk ugyanazokat a körülményeket garantálni, mint nélküle.

 

A tisztaság legyen az új szabály!

 

Egy baba mellett mindenképpen változtatni kell az addig megszokott higiéniás gyakorlaton, akkor is, ha nincs háziállatunk! Azonban egy kis kedvenccel, aki természetesen szintén a családunk oszlopos és fontos tagja, még alaposabban át kell gondolnunk a lehetőségeket. Könnyen előfordulhat, hogy olyan dolgok, szituációk, amelyeket eddig el tudtunk fogadni, mostantól kívül fog esni a “belefér” kategórián.

 

Kis kedvencünkkel érdemes a változásokat már azelőtt elfogadtatni, hogy a babát elhoznánk az újszülött osztályról. Hiszen - éppen úgy, ahogy az emberek - az állatok is könnyebben fogadják az újdonságokat, ha nem egyszerre kell sok területen alkalmazkodniuk egy korábban elképzelhetetlen, s maximálisan új helyzethez.

 

Összeszokás vagy összeférhetetlenség?

 

A kutyák is, a babák is rendelkeznek egy alapvető mentalitással, s eléggé valószínű, hogy attól kezdve, hogy a csöppségünk önálló helyváltoztatásra lesz képes, kis kedvencünk lesz az egyik ideális célpont, hogy újabb és újabb ismeretekkel gazdagodjon a világról.

 

Ezzel önmagában természetesen semmi probléma nincsen, amíg kedvencünknek is megmarad a lehetősége arra, hogy amikor elege van, akkor szabadon elvonuljon, illetve a mentalitása is megfelelő ahhoz, hogy tűrje ezeket a kalandokat.

 

Előfordulhat, hogy kedvencünk már idősebb vagy rosszul viseli, ha a füleit vagy a farkincáját húzogatják. Ilyenkor a legbölcsebb hozzáállás, ha megkapja tőlünk azt a külön teret, amelyben békésen és piszkálásoktól mentesen vészelheti át a kritikus időszakokat.

 

Ne feledjük, ez a helyzet minden résztvevő számára rengeteg újdonsággal jár, ezért türelemmel, s bölcs belátással kell szülőként, s felnőttként kezelni a helyzetet!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mi a teendő a kormánymű olajfolyása esetén?