A lakberendezési kérdések több ok miatt is előkerülhetnek egy család életében,de az biztos, hogy az új bútorok kiválasztása soha nem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé.  

Rengeteg szempontot figyelembe kell venni, hiszen jó esetben nem csupán egy évre tevezünk az új darabokkal, így fontos az elégedettség, mert megbánt döntés következményeit megeshet, hogy évekig fogjuk szemlélni.

 

Új bútorok költözködés miatt

 

A költözködés talán a legegyszerűbb eset a bútorok kiválasztását tekintve, bár ennek is megvan az árnyoldala. Ilyenkor mi magunk alakítjuk ki frissen az elképzeléseink alapján azt a teret, ahová az új darabok kerülni fognak. Így pedig lényegesen nagyobb mozgásterünk van a stílusokat, alapanyagokat tekintve. Azonban a hely még így is korlátozó tényező lehet.

 

Ahol elég nagy a rendelkezésre álló tér, érdemes lehet néhány karfás étkezőszék beszerzésén is elgondolkodni, hiszen ezek olyan kényelmet tudnak garantálni, ami az étkezőgarnitúrát alkalmassá teszi egyéb, hosszú ideig tartó tevékenységekre is, mint például a tanulás, vagy a munka.

 

A lehetőségek tárháza azonban néha hátráltathatja is az ideális darabok megtalálását. Amikor még nem kristályosodik ki az elképzelés, a túl sok választási lehetőség azt is eredményezheti, hogy folyamatosan újra és újratervezzük a dolgokat, amik teljes tanácstalanságba torkollhatnak. Érdemes tehát egy megfontolt elképzeléssel nekiállni a keresgélésnek, és ahhoz a végsőkig tartani magunkat.

 

Bútorcsere

 

Akármennyire is tartósra tervezik a bútorokat, bármikor adódhat egy olyan esemény az életben, hogy tönkremennek és újat kell helyettük beszerezni. Ilyenkor két út áll előttünk: megragadjuk a lehetőséget, belevágunk egy kisebb felújításba, és a teljes helyiségnek egy új képet adunk, vagy a meglévő berendezésekhez választunk egy új bútort, ami megeshet, hogy hasonlít is valamelyest a korábban megszokotthoz.

 

Ha valami újat keresnénk, akkor pedig vannak olyan remek darabok, amik ugyan kis változtatást jelentenek, mégis alapjaiban tudják megváltoztatni a helyiség hangulatát. Ilyen lehet például egy dohányzó és étkezőasztal egyben, ami ráadásul a kis térrel rendelkező helyiségekben kimondottan szerencsés választásnak minősülhet.

 

Felújítás

 

A felújítás minden házban és lakásban indokolt bizonyos időközönként, és persze eltérő mértékű lehet. Kisebb munkálatok, mint a falak átfestése javasolt néhány évente, de van, hogy csak szeretnénk valami újdonságot, vagy frissítést.

 

Egy olyan nagyobb munkálat, mint a padló cseréje sokszor vonzza magával a további újítások igényét, és ebbe gyakran beleesnek a bútorok is. Ez egy teljesen friss képet adhat az adott helyiségnek, az új arculat üde színfoltja lesz hosszú ideig a mindennapoknak, ami pedig mosolyt tud csalni az arcunkra a fárasztó munkanapok utáni hazatéréskor is.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában