Milyen eszközök beszerzése és használata lehet szükséges home officeban dolgozva? Mik azok az eszközök, amelyek nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen és fenntarthatatlan a távmunka?

Ezeken fogunk végigmenni a cikkben. A bejegyzés apropóját az szolgáltatta, hogy manapság szinte a legtöbb vállalkozásnál standard megoldást jelent a home office. Így rendkívül fontos tudatosan felmérni az eszközigényt. Lássuk tehát a részleteket.

Ma már majdhogynem minden cégnél releváns kérdés a home office lehetősége

Különösen a pandémia kellemetlenségeivel együtt volt megfigyelhető, mennyire sokan tették át a munkavégzés napi szintű helyét az irodából otthonra. A home office a legtöbb cégnél teljes egészében vagy egyes munkanapokon azóta is standard.

Márpedig a normál munkamenet és a hatékonyság megőrzése vagy javítása végett muszáj, hogy mindezt céges szinten is sikerüljön kezelni. Például egy MiniCRM típusú CRM szoftver által, egyéb programokkal és rutinokkal, illetve az eszközök szintjén is.

Utóbbiak nélkül eleve nehéz elképzelni, hogy bárki produktív lehessen otthonról dolgozva. Ennek fényében érdemes végig venni azokat az eszközöket, amelyekkel eredményesebb lehet a home office.

Home officeban dolgozva ezek lehetnek a munkavégzés fontos eszközei

A laptop megléte a home office alfája és omegája. Azért előnyösebb az asztali PC-nél, mivel a mobilitása révén alkalomadtán az irodába is bevihető, egyúttal lokációtól függetlenül is lehetővé teszi a munkát.

A stabil internetkapcsolat alapvető eszköze lehet a router, illetve a Wifi jelerősítő is. Pláne akkor kellhetnek ezek, ha a munka megköveteli az erősebb internetes elérést. Például a napi szintű meetingek miatt, amelyekhez nem árthat egy mikrofonnal ellátott fülhallgató is.

Nagyságrendekkel növelheti a produktivitást a fentieken túl, ha a laptop kijelzőjén túl egy plusz monitor is rendelkezésre áll otthon. Ezáltal rengeteg értékes időt lehet nyerni, ami felértékelődik a home officeban történő munkavégzésnél.

Milyen eszközök lehetnek még előnyösek távmunkában?

Ahhoz, hogy a home office 6 vagy 8 órás időtartama alatt ideális testhelyzetben történhessen a munka, egy stabil szék és asztal sem árt. Különösen nagy előnye lehet a modern megemelhető asztaloknak, illetve a hát- és derékbarát székek beszerzésének.

Opcionálisan szóba jöhet a scanner és a nyomtató fontossága is. Pláne akkor, ha például a számlák és céges dokumentációk ügyintézése megköveteli a nyomtatással kapcsolatos feladatokat az otthoni munkavégzés során.

Mindezen felül az asztali lámpa lehet még olyan kiemelten fontos eszköz, ami hozzájárul a home office zavartalan működéséhez. Pláne a téli időszakban, amikor a fényviszonyok gyakorta követelik meg, hogy mesterséges fény is segítsen munka közben tisztán látni.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mi a teendő a kormánymű olajfolyása esetén?