Amennyiben a kormányműből folyik az olaj, akkor azt illik komolyan venni. Bár kétségkívül fizikailag lehet így közlekedni az autóval, ettől függetlenül nem érdemes sokáig elodázni a javíttatást.

Bár maga a kormánymű ugyan nem károsodik, ha továbbra is használjuk, ám idővel biztos, hogy el fog teljesen folyni az olaj. Ezzel együtt pedig meg fog szűnni a szervóhatás is. Szervó nélkül pedig még a tapasztaltabb sofőröknek is igencsak nehéz lesz a dolga, főként, ha nem csak egy normál kanyarról van szó, hanem valamilyen váratlan kikerülési manővert kell végrehajtani.

 

A kormányművet meg lehet javíttatni

 

Nem kell rögtön arra gondolni, hogy egy vagyonba kerül a kormánymű megjavíttatása. Legalábbis a Szervokormány javítás csapata megfizethető áron kínál szakszerű javítást.

 

Miután a kormánymű egy gépjármű alapvető fontosságú, biztonságtechnikai berendezése, így nem érdemes bizonytalan tapasztalattal rendelkező szerelőműhelyt felkérni a feladatra. Bármilyen céget is bízol meg a kormánymű javításával, először győződj meg arról, hogy biztosan jó munkát fognak végezni.

 

A kormánymű javításához célszerszámok, célgépek kellenek. Éppen ezért hiába van lelkes amatőr ismerősöd, aki imádja hétvégente az autókat bütykölni, jobb, ha ilyen esetben hivatásos szakemberhez viszed a kocsidat. Érdemes tudni, hogy kormánymű javítást egy mezei autószerelő sem vállal, hiszen ez egy külön szakterület, ami szakszervizt igényel.

 

Fontos, hogy minden legyen előre egyeztetve

 

A kormánymű javítása esetén nagyon fontos, hogy mindent egyeztessünk előre a szervizzel. Bár kétségkívül vannak olyan hibajelenségek, amikre nem lehet látatlanul árat mondani, akadnak azért olyanok, amikre igen. Például ha folyik a kormánymű, arra meg fogják tudni mondani, hogy mennyibe kerül a javítása.

 

Pontos árajánlatot azt követően lehet tudni, ha a futár elmegy a meghibásodott kormányműért, majd megvizsgálják. A Szervokormány javítás csapatánál ez úgy működik, hogy miután sikerült feltárni a hiba okát, akkor adnak egy pontos árajánlatot és azt is megmondják, hogy mikorra vállalják a javítást. Jellemzően egy-két munkanapot kell csak várni, hiszen ők nagy tapasztalattal rendelkeznek.

 

Ezt követően visszaszállítják a megadott címre a felújított kormányművet.

 

Lényeges szempontok

 

A tisztességes kormánymű-felújítást végző cégek vállalják, hogy az összes tömítést kicserélik, és kizárólag a gyárival megegyező alkatrészeket használnak. Bár ezeknek kétségkívül magasabb az áruk, ugyanakkor a strapát is jobban bírják.

 

Akinek nincs mit takargatnia, az biztosan nem fog megfeledkezni a számlaadási kötelezettségéről. A számla egyben egy olyan dokumentum, amivel a garanciális időn belül jelentkező problémával az ügyfél felkeresheti a szervizt. Számla nélkül csak bízni lehet abban, hogy az adott szervizben fognak ránk emlékezni és puszta jóindulatból orvosolják az esetlegesen fellépő garanciális hibát.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Terepre fel!
.