A munkaerő-kölcsönzés egyre ismertebb foglalkoztatási mód, a vállalatok többsége azonban még mindig nincs tisztában azzal, miért jó ez számára. Pedig egy ilyen együttműködés számtalan előnnyel jár, hosszú távon is megoldja a fluktuáció problémáját.

Mit nyújtanak a munkaerő-kölcsönző cégek?

 

A munkaerő-kölcsönző cégek - mint amilyen a Beraman Hungary is - elsősorban a kékgalléros szektorban működnek, céljuk, hogy hatékony segítséget nyújtsanak azoknak a vállalatoknak, akik munkaerő-felvételre kényszerülnek, de nem elég hatékonyan toboroznak.

 

A sikeres, hosszú távú együttműködés mindkét fél számára hasznos. Nézzük meg, miben állnak rendelkezésre az ilyen cégek!

 

  • Az egyik legnagyobb előny, hogy nagymértékben leveszik a terhet a vállalat HR osztályáról. Minden adminisztratív feladatot maguk végeznek, így a felszabaduló időt és energiát a vállalatok egyéb ügyintézésre fordíthatják.
  • A másik kiemelendő dolog, hogy a munkaerő-kölcsönző cégek kötnek szerződést a munkavállalókkal, ők intézik az alkalmassági vizsgálatokat, a szállás és utaztatás kérdésében is tudnak segíteni.
  • Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a bérszámfejtést és minden egyéb, dolgozókkal kapcsolatos adminisztratív ügyintézést a kölcsönző cég munkatársai végzik.

 

A toborzás hatékonysága

 

A legfontosabb, ami miatt a vállalatoknak megéri hosszú távú együttműködésre lépni a munkaerő-kölcsönző cégekkel, a következő: a hatékony toborzás. Mit takar ez?

 

Ezek a cégek jól ismerik a kékgalléros munkaerő igényeit, tudják, mire van szükségük a fizikai jelölteknek. Olyan alternatív csatornákon tudják elérni őket, melyeket ezek a munkavállalók gyakran használnak. Nagy létszámú csoportot tudnak így mozgósítani, mellyel egyszerűen megoldható bármely vállalat, üzem, gyár problémája.

 

Ha nagy a fluktuáció egy cégnél, akkor mindenképp érdemes elgondolkozni a munkaerő-kölcsönzésen. A Beraman Hungary például határon átnyúló toborzási potenciállal is rendelkezik, kiterjedt kapcsolatrendszere van.

 

A felvételt követően sem engedik el a munkavállalók kezét: rugalmas munkaidőben állnak rendelkezésére azoknak, akiknek kérdésük van. Ezért is olyan hatékony ez a foglalkoztatási forma: a fogadóórák igazodnak a gyártóüzemekben dolgozók munkarendjéhez.

 

Anyagi vonzatok

 

Természetesen sok vállalatot az érdekel, mennyire költséghatékony ez a megoldás. Jó hír, hogy nagyon is az! Egyrészt a munkaerő-kölcsönző cég feladata a dolgozók kifizetése és az adók befizetése. A kölcsönzési díj viszont, amit a vállalat fizet egy ilyen cégnek, költségként elszámolható, így a bérköltség a tervezett keretek között tartható vállalati szinten.

 

A precíz elszámolás, a számlák megtekintésének lehetősége alapfeltétel: egy igazán megbízható munkaerő-kölcsönző cég nem fog trükközni semmivel.

 

Látható tehát, hogy számos előnye van a kölcsönzésnek. A rugalmasság, a gyors reagálási képesség, a nyitottság teszi igazán vonzóvá ezt a fajta foglalkoztatási formát.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Tradicionális stílus otthonába: A Chesterfield