A LED-es termékek egyre előrébb kerülnek a vásárlási listán, és egyre többen döntenek amellett, hogy a hagyományos vagy halogén izzóikat LED-es megoldásokra cserélik. A kinézet és az újdonsága varázsa mellett számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelynek köszönhetően valóban sokkal takarékosabb és észszerűbb döntés, ha a LED izzók, szalagok vagy egyéb LED lámpák megvásárlása mellett döntesz.

Miért válaszd a LED megoldásokat?

Megnövekedett élettartamuk mellett működésük hatékonyabb, hiszen nincs szükségük bemelegedési időre, egyből teljes fényerejükkel világítanak. Nem vibrálnak, így nem erőltetik meg a szemet és nem vezetnek fejfájáshoz. Nem képesek túlmelegedni, és maga az izzó is sokkal strapabíróbb, így sokáig a világítás megfelelő eszközeként fog szolgálni. Kicsi teljesítményüknek köszönhetően energiatakarékosak, így sokkal kevesebbet villanyszámlát kell fizetned.

Továbbá nem csak technológiai előnyökkel büszkélkedhetnek, hanem környezeti előnyökkel is jár használatuk, mivel sokkal kevesebb energiát fogyasztanak társaikkal szemben.

A LED világítótestek tárháza hatalmas, amelynek köszönhetően ma már számos kreatív megoldással, modern és designos kialakítással találkozhatsz a piacon. Csupán érzékedre és ízlésedre hagyatkozva ki kell választanod azt, amely a legközelebb áll hozzád. A kiválasztásban számos tényező segíthet, mint a forma, a beépíthetőség, a színvilág vagy a működési mód.

Annak köszönhetően, hogy a LED izzók kompatibilisek a hagyományos fényforrásokkal is, nem kell lecserélned az egész lámpatestet, hanem elegendő az izzó cseréje mellett döntened. Azonban ha szeretnél egy kis színt csempészni a mindennapokba, akkor nyugodtan lecserélheted azokat is modernebb megoldásokra.

A LED-es lámpák típusai

LED-es lámpák tekintetében számos típus közül válogathatsz. A falon kívüli lámpák esetében érdemes szolid, letisztult vagy éppenséggel a modern megjelenés mellett döntened annak érdekében, hogy a lakás megfelelő díszévé váljanak.

Amennyiben nem szeretnéd a szemet a világítótestre vonzani, akkor válogathatsz a beépíthető lámpák közül is és a falba is süllyesztheted a lámpát. A LED panelek is igen elterjedtek, de leginkább irodai környezetben és munkahelyeken szokás alkalmazni a világítótestek ezen formáját.

Mindezen felül pedig könnyen fényárban úsztathatod a nagyobb csarnokokat, a hangárokat és a kültéri területeket egyaránt a LED reflektorok segítségével.

A hagyományos vonal mellett designos megoldásokkal is találkozhatsz, amelyek kifejezetten változatos formákkal, színekkel és anyagokkal is szolgálhatnak. Leginkább a mennyezeti, függesztett lámpák között a legelterjedtebbek, így könnyen feldobhatod a konyhát, az étkezőasztalt, de akár a dolgozószobát is. Állólámpákkal feldobhatod a nappalit, és sokkal kényelmesebbé teheted a fotelben való olvasást.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Hogyan készülj a hideg vízi horgászatra?