Korszerűbb képernyő, biztonságosabb azonosítórendszer, még kiválóbb fotózás – többek közt ezért kelendő használtan is az iPhone utóbbi négy generációja. Az iPhone X, iPhone 11, iPhone 12 és iPhone 13 ára garantálhatóan megtérül, már csak a számtalan hasznos funkció és a fotózás-videózás kiváló képminősége miatt is. Arról nem is beszélve, hogy használtan remek ár-érték arányban lehet hozzájutni e minőségi okostelefonokhoz.

Sokak szerint az iPhone az évek alatt elvesztette vetélytársaival szemben azt a termékelőnyt, ami az első telefonok megjelenése esetén jellemezte az Apple készülékeit, mások szerint túlárazottak, de akadnak olyanok is, akiket kifejezetten bosszant, hogy más rendszerekkel kevésbé kompatibilisek. Akárhogyan is, az új iPhone hagyományos őszi megjelenése mindig fontos esemény, az újdonságokat pedig nem csak a felhasználók, hanem a konkurencia is árgus szemekkel figyeli.

Ha csak az iPhone-ok legutóbbi négy generációját vizsgálod meg, már ezeknél a típusoknál is rengeteg eltérést figyelhetsz meg, éppen ezért, ha használt telefon vásárlását tervezed, semmiképp se hagyd figyelmen kívül az Apple telefonjait. Az elsőre magasnak tűnő ár hosszú távon szinte garantálhatóan megtérül, már csak a számtalan hasznos funkció és a fotózás, illetve videózás kiváló képminősége miatt is. Ráadásul évek múltán még mindig kisebb vesztességgel lehet „kiszállni” egy használt iPhone-ból, mint a konkurens gyártók készülékeiből. Arról nem is beszélve, hogy használtan remek ár-érték arányban lehet hozzájutni ezekhez a minőségi okostelefonokhoz. Elég csak végigböngészned az online piacterek, például a Vatera Apple iPhone kínálatát.

Miért az iPhone X?

A lassan ötéves iPhone X ugyanazt az A11 Bionic rendszerchipet kapta meg, amit a 8-as és a 8 Plus is. A telefon eleje és hátulja rozsdamentes acélból készült, ami jelentősen növeli az élettartamát. Emellett egyáltalán nem kelti elavult készülék benyomását: a gondos formatervezésnek köszönhetően nincs olyan helyzet, amikor ciki elővenni az iPhone X-et.

A telefon hibamentesen futtatja a legújabb operációs rendszert (iOS 15). Hátlapi duplakamerájának köszönhetően kifogástalan minőségű képeket készít.

Megjelenésekor több szempontból is forradalminak számított az iPhone X, hiszen ez volt az Apple addigi leggyorsabb telefonkészüléke, ez volt az első olyan Apple okostelefon, amelyről eltűnt a Touch ID (bekapcsoláskor a felhasználókat az arcfelismerő rendszer fogadja), ráadásul itt jelent meg először az OLED-képernyő.

Miért az iPhone 11?

Az iPhone 11 legnagyobb hiányossága, hogy nem képes az 5G kapcsolatra. De tegyük a szívünkre a kezünket: manapság még nem is igazán érezzük azt az átütő különbséget a 4G és utódja között. Addig azonban tökéletes választás lehet egy használt iPhone 11. Annál is inkább, mert az idén még csak hároméves telefon 2025-ig biztosan megkapja a támogatást, az A13 Bionic rendszerchip pedig el is bír a legfrissebb fejlesztésekkel.

A 11-es valamivel nagyobb, 6,1 hüvelykes kijelzőt kapott, mint elődei és utódai, emiatt már inkább kétkezes telefonnak számít. A kiváló minőségű fotókat a két hátlapi 12 megapixeles kamera garantálja, de ha nem akarod, hogy egy hosszú nap végén energia nélkül maradjon a készüléked, semmiképp ne indulj útnak a töltő nélkül.

Miért az iPhone 12?

Hosszú idő után az iPhone 12 volt az Apple első olyan készüléke, melynek bemutatója után nem maradt hiányérzet senkiben. A telefon olyan kezdőcsomagot kapott, mely hosszú évek múltán is garantálja, hogy megérte az árát, akár használtan is, például a Vateráról beszerezve. A széria minden telefonját OLED-képernyővel szerelték fel, emiatt a készülékek könnyebbek és keskenyebbek, a képernyő színvilága és dinamikája pedig sokkal szebb lett. Az A14 Bionic két évvel ezelőtt még a leggyorsabb okostelefon rendszerchipnek számított, és ma sem kell szégyenkeznie.

Az egész 12-es család Ceramic Shield-kijelzőt kapott, amely az ütésekből, leesésekből eredő sérülések ellen véd, utánozhatatlan hatékonysággal. Az elő- és hátlapra merőleges oldalvonal, vagyis hogy a telefon szélei nem gömbölyödnek, szintén azt a célt szolgálja, hogy a sarkaknál való ütődések során kevésbé sérülhessen a kijelző.

Az iPhone 12 valamivel lassabban fut ugyan az 5G-hálózaton, mint a következő széria telefonjai, ám ezt átlagos felhasználóként aligha veszed észre.

A készülék az elődeinél keskenyebb, és a súlya is csökkent.

Miért az iPhone 13?

Mert ebben a pillanatban nincsen ennél jobb iPhone. A 2021-ben piacra dobott iPhone 13-at akár a 12-es jól sikerült folytatásának is nevezhetjük: jobb a rendszerchip (A15 Bionic), jobbak a kamerák, kisebb az előlapi kamerát tartalmazó notch, és már 128 GB a legkisebb tárhely.

Az iPhone csúcsmodellje kapható Mini (5,4 hüvelyk) és Pro Max (6,7 hüvelyk) verzióban is. Hétköznapi használatra tökéletesen megfelel az alapkonfiguráció, melynek egyébként most még az apróhirdetési oldalakon is elég borsos az ára. Cserébe hosszú évekre le letudhatod a mobiltelefon vásárlásának a gondját, mivel az 5G-hálózaton is üzemképes készülék még jó ideig kapja a támogatást.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában