A tetőcserép árak tekintetében több tényezőt kell figyelembe vennünk, amikor egy új tető kivitelezését vagy a régi felújítását tervezzük. Nem véletlen, hogy hazánkban ez a leggyakrabban használt tetőfedő anyag. A tetőcserép árak hosszútávon egy időtálló és esztétikus befektetést jelentenek. Talán ez lehet az oka, hogy olyan sokan döntenek amellett, hogy cseréptető kerüljön az otthonuk fölé.

Jelentős különbség van a tetőcserép árak között

Ami főként annak köszönhető, hogy napjainkban elég sokféle változat közül válogathatunk, ez pedig lényegesen meghatározza a tetőcserép árak alakulását. Az anyagát tekintve 2 változat közül választhatunk, amik nemcsak árban, de tulajdonságaikban is eltérőek.

A kerámiacserép nagy előnye, hogy teljes mértékben környezetbarát és 100%-ig újrahasznosítható anyagból készül. Magasfokú ellenállóságot tanúsít az időjárási körülményekkel szemben. Engedi „lélegezni” a tetőt.

Hátrányként nem sok minden róható fel, főleg az olyan minőségi termékek esetében, mint a Tondach-Wienerberger vagy a Creaton. Ellenben előfordulhat a „mészkukac“ jelenség, ami a mészcsomók megjelenését eredményezi. Ezek pedig magukba szívják a nedvességet, ami fagykárt okozhat.

A betoncserép ezzel szemben ellenáll a fagykárnak, mivel csak minimális nedvességet képes magába szívni. Laikusként sokan úgy vélik, hogy a nagyobb súly hátrányt jelent a betoncserép esetében, ez azonban nem teljesen igaz, mivel rendszerint nagyobb mérettel rendelkezik, mint a kerámia, ezért kevesebb kell belőle egy m2-re.

Tetőcserép árak technológia szerint

Minél korszerűbb bevonattal, védőréteggel rendelkezik az adott változat, annál magasabb tetőcserép árakkal kell számolni. Például a Tondach Figaro Deluxe tetőcserép öntisztuló felszínnel rendelkezik és fakulásmentes, UV-álló bevonattal van ellátva. A felületvédelem a megnövelt ásványi anyag tartalmának köszönhető.  Igazán egyedi tetők valósíthatóak meg általa, mivel Amadeus bevonattal is kapható, ráadásul igen széles színválasztékban.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Tradicionális stílus otthonába: A Chesterfield