Végre csak a tiétek a ház, és van néhány órátok kettesben a csemetével? Használd ki jól az értékes apaidőt, hiszen egy szempillantás múlva morcos kamasz lesz belőle, aki nem kér majd a társaságodból…

Mutatunk néhány korosztályspecifikus tuti játékot és kelléket, amivel kihozhatod a maximumot a programotokból, sőt, még a gyerkőc fejlesztéséhez is jelentősen hozzájárulsz!

 

Baba játékok 

A legkisebbek figyelmét sokszor könnyű lekötni, de nem árt, ha ezt olyan kellékek segítségével tesszük, amik támogatják is a picik fejlődését. Ha az alábbi játékok kerülnek elő a szekrényből, azzal nem lőhetünk mellé!

 

Építőjátékok

Az építő jellegű gyerek játékok között minden korosztály igényeinek találunk megfelelőt. Az 1 éves baba fejlesztő játékok közkedvelt képviselői például a színes Montessori-tornyok, amik a színek, a sorrend és a méret fogalmának kialakulását, illetve a tapintást is segítik.

 

Babakönyv

Egy babakönyv rengeteg izgalmas felfedeznivalót rejt: a színes minták garantáltak lekötik a kicsit, a textil játékok ráadásul bátran rághatóak is!

 

Guruló játékok

Ha elértünk a járástanulás időszakához, egy klasszikus tolható-húzható fajátékkal nem lőhetünk mellé! A madzagra kötött guruló vagy tolható játékok fejlesztik a ritmusérzéket, hiszen a kicsiknek össze kell hangolniuk a saját járásukat a tárgy mozgásával. A madzag nélkül, kézzel tologható guruló játékoknak is megvan a maga haszna: az ujjak izmait és finommotorikát erősíthetjük velük. 

 

Ovis játékok

Elrepült az idő, és az érett négy évesed már megvetően reagál a hőn szeretett, és agyonrágott babakönyvére vagy fürdőjátékára? Bizony, az ő figyelméért már meg kell dolgozni! Ráadásul az sem árt, ha az intellektuális érdeklődését is felkelted a kínált játékkal…

 

Memóriakártyák

Színek, geometriai alakzatok, kisállatok, mesefigurák: a memóriakártyák között mindenki megtalálhatja a gyerekek életkorának és érdeklődési körének megfelelő tematikát. Egy-két “paklival” mindenképpen érdemes felszerelkeznünk, hiszen ezek a játékok – nem meglepő módon – a rövidtávú memória kialakulását támogatják. A megfelelő választással hosszú időre lefoglalhatjuk! Figyeljünk rá, hogy legyen sikerélménye, de tapasztalja meg azt is, amikor nem ő nyer! 

 

LEGO figurák

Építőjátékként a színes elemek egyaránt megtornáztatják a kicsik ujjainak izmait és agytekervényeit, a különböző figurákkal pedig tetszőleges történeteket mesélhetünk el. Felépíthetünk például egy komplett várost a LEGO City készletekből, és elképzelhetjük a lakóinak életét és hétköznapjait, vagy feldolgozhatjuk az aznap oviban történteket. Szuper lehetőség a szerepjátékra és az élménymegosztásra! 

 

Játékkonyha

Gasztronómia érdeklődéssel megáldott a csemeténk, aki mindig be akar segíteni a zabkásája készítésébe, és gyakran flangál a grillserpenyő körül? Teremtsünk neki biztonságos közeget, ahol bátran bontogathatja kulináris szárnyait! Játékkonyha kiegészítők segítségével elkészítheti ugyanazt a menüt, amit a szülők a nagyobb tűzhelyen!

Kisiskolásoknak való játékok

Tudományos játékok

Szórakozás és tanulás egyben? Ezekkel a tudományos játékokkal a gyerkőc iskolai fejlődését is támogathatjuk, és felnőttként is kiválóan szórakozhatunk! Egy régész készlettel kereshetnek kincseket a homokban, a kristálynövesztő készleteknek köszönhetően látványos kísérleteknek lehetünk szemtanúi, egy mikroszkóp készlettel pedig a lakásban található legapróbb mütyürök titkait is elképesztő közelségből fedezhetjük fel.

 

Társasjátékok

Rengeteg kétszemélyes társasjáték létezik: válasszuk ki mi is a kedvencünket! A társasozás szuper közös program, ráadásul számos készséget is fejleszt ( a mieinket is…). A teljesség igénye nélkül: a gyerekek a közösségi élethez nélkülözhetetlen szociális készségeket gyakorolják, fejlődik a kreativitásuk és a stratégiai gondolkodásuk, megtanulnak előre tervezni. És ami talán manapság a legfontosabb: megtanulják, hogy nem mindig csak nyerni, hanem néha hibázni, vagyis “veszíteni” is ér. 

 

Távirányítós autók

A gyerek távirányítós autó készletét az átfordulós terepjárótól a szirénázó tűzoltóautókon át egy vagány Ferrariig végtelen változatú négykerekűvel tölthetjük fel. És természetesen ne feledkezzünk el minden kiskorú abszolút favoritjáról, a távirányítós autóklegmenőbbikéről: a kukásautóról. És hogy hogy lesz közös program egy négykerekű pörgetéséből? Építsünk együtt akadálypályát, majd rendezzünk rajta versenyt!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Tradicionális stílus otthonába: A Chesterfield