A technikai fejlődés előrehaladtával az emberiség energiaigénye folyamatosan növekszik. Mivel egyre több energiát használunk fel, ezért érdemes a megújuló energia használatára váltani minden olyan esetben, ahol ez lehetséges.

Nem is gondolnád, hogy a napelemes rendszer és a technológia milyen sok területen hasznosítható. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan eszközt, amelyek a hagyományos elektromos áram helyett akár napelemes változatban is megvásárolhatók.

 

Telefon töltése powerbankról

 

A powerbank remek találmány. Gyakran előfordul, hogy egy nap annyit kell használnunk a telefonunkat, hogy az akkumulátor nem bírja ki estig. Esetleg a telefonunk akkumulátora már nem olyan erős, ezért gyakoribb töltésre van szüksége. Erre megoldás a powerbank, mellyel a telefonunkat bárhol, bármikor feltölthetjük, hogyha szükséges.

 

Igen ám, de a powerbank is feltöltésre szorul, ezért mindenképpen szükség lenne konnektorra. Kivéve, ha olyan powerbankot vásárolsz, ami napelemmel tölthető! A powerbankkal feltöltöd a telefonod, aztán a napfénnyel feltöltöd a powerbankot!

 

Táska, mint napelemtelep

 

A napelemes táskát magaddal tudod vinni bárhová. Ha szükséged van az eszközeid töltésére, akkor egyszerűen kihajtod a táskát, és a benne lévő telepek máris töltődni fognak, és tovább töltik az elektromos eszközeidet. Mivel a telep táska formájú és összehajtható, ezért könnyedén szállítható.

 

Autó, amit napelem hajt

 

Az autóipar fejlesztőmérnökei folyamatosan keresik a megoldást az alternatív üzemanyagokra. Dollármilliókat költenek a kutatásokra, hogy a kőolajalapú hajtóanyagot valamilyen környezetbarát és emissziómentes megoldásra cseréljék. A napelemes autók jelenleg tesztüzemben működnek, és alacsony hatásfokúak, tömeges elterjedésére a fejlesztés jelenlegi szakaszában nincs esély. A jövőben mindenképpen meg kell oldani, hogy az autó bármilyen időjárási körülmények között működjön.

 

Elemek töltése napenergiával

 

Bár ez a technológia már létezik, jelenleg sehol nem kapható. Pedig sok eszközbe kell elemet tenni, és az újratölthető elemek környezetbarátak, így ezek használata hozzájárul a Föld védelméhez.

 

Tószivattyú

 

Több webshop kínálatában is megtaláljuk ezt az eszközt. Nagyon mutatós, ahogy a tóban kis szökőkútként működik, és nem utolsó sorban nincs hozzá szükség elektromos áramra. Ha a tó környékére nem építettünk ki konnektort, akkor ez az eszköz lesz számunkra a megoldás.

 

Napelemes sátor

 

Sátorozni nagyon izgalmas dolog. Csak te és a természet. Nincsenek kötöttségek, nem kell alkalmazkodni senkihez. De amikor eljön az este, akkor ijesztő tud lenni a sötétség, ezért a napelemes sátorban olyan lámpa működik, ami a napközben begyűjtött napenergiával este világosságot fog adni neked.

 

TV távirányító

 

Ma már vásárolhatsz olyan TV távirányítót, ami napelemes, ezért nem kell bajlódni az elemek vásárlásával, cseréjével. Láthatod, hogy a napenergia használatával egy környezetbarát, megújuló energiaforrást fedezhetsz fel, amely rendkívül sok területen hasznosítható.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mi a teendő a kormánymű olajfolyása esetén?