Régen nagyon divatos volt a fűrészporos tapéta, ezt a textúrát szívesen ragasztották a falra és a mennyezetre is. A fűrészporos tapétát ezután gyakran átfestették, így színes falak is elérhetővé váltak általa. Hogy mi okozta a népszerűségét? Nehéz megmondani, de valószínűleg az a melegség, amit maga a tapéta áraszt.

Mára viszont ez a tapéta típus is avíttá vált, és akinél még ez díszíti a falat, az is igyekszik minél előbb megszabadulni tőle. A lakásfelújítás, új festés, glettelés azonban szakembert kíván, porral jár és igen költséges, ezért más megoldás után kell nézni, ekkor merül fel a fóliázás ötlete. Na de lehet-e fóliázni ezt a tapétát? Cikkünkből kiderül.

 

A fóliázás lehetőségei

 

Azt már valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy Fóliás Juci falpaneljei, fóliái gyakorlatilag egy teljes lakásfelújítást tesznek lehetővé. A bútorokat lefedhetjük egy új színnel, így nem kell lecserélnünk akkor sem, ha már ósdiak, vagy csak egyszerűen valami változást szeretnénk a konyhában vagy a szobában.

 

A falakat is felújíthatjuk falpanellel vagy fóliával, ha nem szeretnénk a festéssel bajlódni, abban azonban már bizonytalanok lehetünk, hogy egy fűrészporos tapétával fedett fal alkalmas-e erre a felújításra, vagy le kell mondanunk róla?

 

Jó hírünk van! Igenis, alkalmas, még akkor is, ha tudjuk, és mindenhol azt halljuk, hogy a fólia csak sima és egyenletes felületen tapad meg.

 

Hogyan újítsd fel a falakat?

 

Képzelj el egy új lakásbelsőt, tervezd meg és láss neki! Számtalan fólia közül választhatsz, a műveletnek kizárólag a kreativitásod szabhat határt. Sőt, még az sem, mivel az interneten rengeteg motivációs videót találsz, kattintgass rájuk és inspirálódj!

 

Ha kitaláltad az új szobabelsőt, akkor rendeld meg a fóliákat és ess neki a felújításnak bátran! Rendelj speciális eszközöket is, például simítót, hiszen csak így garantálható tökéletes végeredmény.

 

A megfelelő technika alkalmazása érdekében olvasd el a használati útmutatót, de a legjobb, ha videót nézel és így sajátítod el azt, hogy például hogyan alakítsd ki a sarkokat, vagy mit tegyél a falak találkozásánál.

 

Az öntapadós fólia felrakása fűrészporos tapétára

 

Nagyon sokan eredményesen újítottak fel falat ezzel a technikával, neked is sikerülni fog, azonban, ha aggódsz, hogy tényleg rá fog-e tapadni a termék a tapétára, akkor próbáld ki először egy kis helyen, és ha minden rendben van, akkor mehet a nagy projekt.

 

Ne feledd, hogy a helyes fóliázásnak van 3 aranyszabálya, amit meg kell fogadnod ahhoz, hogy tényleg szép legyen a végeredmény, melyek a következők:

 

  1. Csak kiváló minőségű fóliával dolgozz, így az anyag biztosan nem fog gyűrődni, szakadni, hullámosodni.
  2. Vásárold meg a speciális eszközöket annak érdekében, hogy szépen fel tudd tenni a fóliát.
  3. Végül pedig a fent említett megfelelő technikát alkalmazd a művelet során.

 

A fűrészporos tapéta simán elfedhető, így otthonodat modernné teheted, kifejezheted saját stílusodat, mindezt pedig gyorsan, egyszerűen és szakember segítsége nélkül!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

További cikkeink a témában