Régen nagyon divatos volt a fűrészporos tapéta, ezt a textúrát szívesen ragasztották a falra és a mennyezetre is. A fűrészporos tapétát ezután gyakran átfestették, így színes falak is elérhetővé váltak általa. Hogy mi okozta a népszerűségét? Nehéz megmondani, de valószínűleg az a melegség, amit maga a tapéta áraszt.

Mára viszont ez a tapéta típus is avíttá vált, és akinél még ez díszíti a falat, az is igyekszik minél előbb megszabadulni tőle. A lakásfelújítás, új festés, glettelés azonban szakembert kíván, porral jár és igen költséges, ezért más megoldás után kell nézni, ekkor merül fel a fóliázás ötlete. Na de lehet-e fóliázni ezt a tapétát? Cikkünkből kiderül.

 

A fóliázás lehetőségei

 

Azt már valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy Fóliás Juci falpaneljei, fóliái gyakorlatilag egy teljes lakásfelújítást tesznek lehetővé. A bútorokat lefedhetjük egy új színnel, így nem kell lecserélnünk akkor sem, ha már ósdiak, vagy csak egyszerűen valami változást szeretnénk a konyhában vagy a szobában.

 

A falakat is felújíthatjuk falpanellel vagy fóliával, ha nem szeretnénk a festéssel bajlódni, abban azonban már bizonytalanok lehetünk, hogy egy fűrészporos tapétával fedett fal alkalmas-e erre a felújításra, vagy le kell mondanunk róla?

 

Jó hírünk van! Igenis, alkalmas, még akkor is, ha tudjuk, és mindenhol azt halljuk, hogy a fólia csak sima és egyenletes felületen tapad meg.

 

Hogyan újítsd fel a falakat?

 

Képzelj el egy új lakásbelsőt, tervezd meg és láss neki! Számtalan fólia közül választhatsz, a műveletnek kizárólag a kreativitásod szabhat határt. Sőt, még az sem, mivel az interneten rengeteg motivációs videót találsz, kattintgass rájuk és inspirálódj!

 

Ha kitaláltad az új szobabelsőt, akkor rendeld meg a fóliákat és ess neki a felújításnak bátran! Rendelj speciális eszközöket is, például simítót, hiszen csak így garantálható tökéletes végeredmény.

 

A megfelelő technika alkalmazása érdekében olvasd el a használati útmutatót, de a legjobb, ha videót nézel és így sajátítod el azt, hogy például hogyan alakítsd ki a sarkokat, vagy mit tegyél a falak találkozásánál.

 

Az öntapadós fólia felrakása fűrészporos tapétára

 

Nagyon sokan eredményesen újítottak fel falat ezzel a technikával, neked is sikerülni fog, azonban, ha aggódsz, hogy tényleg rá fog-e tapadni a termék a tapétára, akkor próbáld ki először egy kis helyen, és ha minden rendben van, akkor mehet a nagy projekt.

 

Ne feledd, hogy a helyes fóliázásnak van 3 aranyszabálya, amit meg kell fogadnod ahhoz, hogy tényleg szép legyen a végeredmény, melyek a következők:

 

  1. Csak kiváló minőségű fóliával dolgozz, így az anyag biztosan nem fog gyűrődni, szakadni, hullámosodni.
  2. Vásárold meg a speciális eszközöket annak érdekében, hogy szépen fel tudd tenni a fóliát.
  3. Végül pedig a fent említett megfelelő technikát alkalmazd a művelet során.

 

A fűrészporos tapéta simán elfedhető, így otthonodat modernné teheted, kifejezheted saját stílusodat, mindezt pedig gyorsan, egyszerűen és szakember segítsége nélkül!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában