El lehet-e rontani a HP nyomtató patron cseréjét? Sajnos elég könnyen, hogyha nem vagyunk elég gyakorlottak ezen a téren. A gondok már korábban jelentkezhetnek, mint azt gondolnánk.

Mire figyeljünk a HP nyomtató patron cseréjénél?

A jelzőfény villogása révén, a nyomtatók egyértelműen jelzik, hogyha a patronból hamarosan ki fog fogyni a tinta. Úgyhogy meghibásodás esetén nem hivatkozhatunk arra, hogy sajnos nem vettük észre a dolgot, ezért ez a hanyagság akár garanciavesztést is okozhat. Az alacsony tintaszint persze nem azt jelenti, hogy már csak percei vannak hátra a nyomtatónak, mielőtt végleg beadná a kulcsot. A HP nyomtató patron cseréjét érdemes a használt tintapatron teljes kifogyása előtt megejteni. Ennek egyszerű oka, hogy a beépített nyomtatófej meghibásodhat, a fűtőelemek pedig túlmelegedhetnek az elhasznált patron miatt. A meghibásodott alkatrészek lecserélhetőek ugyan, de a szervizelés ára gyakran egy új nyomtató árával vetekszik, ezért nem számít kifizetődő megoldásnak. Sokkal jobban járunk, ha nem kezeljük felületesen a berendezés jelzését és időben kicseréljük a HP nyomtató patront.

Elkerülhető a rettegett beszáradás?

A gyakran használatban lévő nyomtatók esetében kizárt, hogy beszáradjanak a HP patronok. Viszont a csere során elkövethetjük azt a hibát, hogy a HP patronokat még azelőtt kivesszük a nyomtatóból, mielőtt újakat vásároltunk volna. Mindaddig hagyjuk a régi tintapatronokat a nyomtatóban, amíg az újonnan vásárolt darabok nem állnak a rendelkezésünkre!

Léteznek megbízható utángyártott HP patronok?

Bizony ezekből is akad jónéhány, amennyiben a nívós gyártók termékei közül választunk. Ezek még mindig gazdaságosabbnak számítanak, mint a gyári HP patronok és nagyjából azonos minőségűek. A rossz minőségű, gyanúsan olcsó HP patronok az elmosódott nyomatok mellett, sokkal súlyosabb problémát is okozhatnak. Akár a nyomtatófej is károsodhat a mikroszkopikus fúvókák eltömődése miatt.

A Toner Partner kínálatában egyaránt szerepelnek a gyári és a kimagasló minőséget képiviselő utángyártott változatok is.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában