Sokszor, amikor nehéz helyzetbe kerülünk, kifejezetten gondot okoz az, hogy kívülről szemléljük önmagunkat. Az, hogy egy kicsit kívülre helyezzük magunkat a helyzeten, sok esetben segítséget nyújthat, hiszen teljesen más perspektívába kerülnek a dolgok.

Kifejezetten ilyen terep az álláskeresés is, amelynek során roppant sérülékennyé válunk, és nem is biztos, hogy teljesen meg tudunk maradni a realitás talaján! Sőt, sok esetben nem is látjuk a kiutat egy-egy helyzetből, így talán hasznos lehet a mai cikkünk azoknak, akik úgy érzik, hasonló cipőben járnak, amik valahogy nem akarnak rátalálni a helyes útra!

 

Minden változik!

 

A legfontosabb talán az, hogy tudatosítsuk magunkban azt, hogy minden elmúlik, semmi sem örök. Igen, a nehézségek sem maradnak örökké velünk. Így ha megtesszük a szükséges erőfeszítéseket, akkor egészen biztosan meg fogjuk találni az ideális állást a pecsallas oldalán.

 

Addig azonban ahogy mondani szokás, jó sok víz lefolyik a Dunán, és ez egyben azt is jelenti, hogy nem csupán az álláskeresés stációival kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal is. Hogy ez miben is merül ki, mutatjuk!

 

Merjünk változtatni!

 

Úgy, ahogy a világ változik, úgy változunk mi magunk is. Éppen ezért balgaság lenne azt gondolni, hogy amíg munkaképesek vagyunk, addig csakis azt az egy dolgot végezhetjük, csakis azt az egy munkakört tölthetjük be, amit 18 vagy 23 évesen kitanultunk, és amiről papírt szereztünk.

 

A mai világ már bőven nem ilyen, nem támaszt ilyen elvárásokat senkivel szemben sem. Így lehet az is, hogy valaki 50 évesen ül be újra az iskolapadba, hogy valami egészen mást tanuljon, és a munkával töltött éveinek hátralévő részét egy merőben új területen kamatoztassa a frissen megszerzett tudását.

 

Talán nem véletlenül propagálják az élethosszig tartó tanulást, hiszen az kifejezetten jót tesz az állandó munkában megfáradt agyunknak.

 

Merjünk coach-hoz fordulni!

 

Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy jó, jó, de mit is tanuljunk?

 

Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk biztosak a helyes irányban, akkor akár egy coach segítségét is igénybe vehetjük, aki jól irányzott kérdésekkel segít minket eljuttatni oda, hogy megválaszoljuk a saját magunk számára feltett kérdéseket. Ezzel mutatnak utat, és akár már egy-két alkalom után is tudni fogjuk, merre szeretnénk elindulni!

 

Merjünk váltani!

 

Ebből adódóan a váltás során lesz olyan szakasz, amikor olyan munkát is érdemes lesz elvégezni, ami a korábbi szakmánkhoz már nem, viszont az új szakmánkhoz még nem kapcsolódik. Ezek lesznek a tökéletes átmeneti pozíciók arra, hogy elegendő pénzt keressünk addig, amíg tanulunk, majd a friss végzettséggel a kezünkben, már az új szakmánkban helyezkedhessünk el!

 

A megfelelő álláshirdetési portál ebben a segítségünkre lesz!

 

Bármilyen hihetetlen, de az álláskeresési portálok nem csupán azért jöttek létre, hogy a munkaadóknak legyen hol hirdetni, hanem azért is, hogy segítse a munkakeresőket! Így aztán ne féljünk elmerülni a PecsAllas.hu oldalban, aknázzuk ki a lehetőségeket, hogy mihamarabb megleljük a számunkra aktuálisan ideális munkát!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

További cikkeink a témában