Az irodai papírmunka során rengeteg tárolásra váró dokumentumot kell rendszerezni. Ahhoz, hogy a dolgok ne csússzanak ki a kezünk közül, elegendő mennyiségű tárolóval kell rendelkeznünk.

Szerencsére az áruházak kínálatában számtalan irodai konténert találunk, melyek különböző méretben, eltérő anyagokból és más-más stílusban kaphatóak. Segítségükkel kevésbé zsúfolttá és könnyen rendben tarthatóvá válik az irodánk.

 

Az irodai tárolók kiválasztása előtt

 

Az irodai tárolókat hosszú időre vásároljuk, ezért strapabíró anyagúnak kell lenniük ugyanúgy, ahogyan más bútoroknak a helyiségben. Általában fából vagy kemény műanyagból, esetleg fémből készült modellek közül válogathatunk.

 

A mömax számos tárolásra alkalmas konténerrel rendelkezik a kínálatában, sőt a könnyed mozgathatóság miatt a legtöbb termék görgős kivitelezésű. Néhány szakértői tippel nyújtanak segítséget ahhoz, hogyan tudjuk a legmegfelelőbb modellt kiválasztani irodánkba.

 

Praktikus anyagválasztás

 

A különböző alapanyagokból készült tárolóknak mind megvannak a maguk előnyei és hátrányai. A kemény műanyag vázzal és fiókokkal készült modellek előnye, hogy könnyű súllyal rendelkeznek, valamint olyan helyiségekben is jól használhatóak, ahol a párásodás miatt előfordulhat a vizesedés. A műanyag ugyanis nem megy tönkre a nedvesség hatására, és a tárolóban elhelyezett iratokat, tárgyakat is óvja a külső hatásoktól.

 

A fém szekrények általában ipari hatást keltenek, főként az alumíniumból készült darabok. Előnyük, hogy biztonságban tudhatjuk iratainkat és értékeinket ezekben a termékekben, főként, ha komolyabb biztonsági zárral egészülnek ki. Pénzkazetták és fontosabb iratok kerülhetnek itt tárolásra. A közvetlen napfénynek ne tegyük ki ezt a fajta tárolót, mert a fém felforrósodhat!

 

A fából készült konténerek klasszikusan az irodai környezetben használhatóak. A formális megjelenéshez a teljesen fából előállított modelleket ajánljuk. Jól illeszkedik majd a helyiség egyéb bútorzatához és stílusos, mégis hasznos darabja lesz az irodánknak.

 

Az irodai konténerek funkciói

 

Attól függően, hogyan fogjuk használni az irodai tárolókat, érdemes néhány dolgot figyelembe venni a kiválasztásnál. Amennyiben biztonságban tudnánk dokumentumainkat, értéktárgyainkat, érdemes masszív anyagú és biztonsági zárral ellátott modellt választani.

 

Léteznek már beépített számzárral készült konténerek is, melyek megfelelnek a legtöbb biztonsági előírásnak. A hatékony tárolásra válasszunk a papír méretéhez igazodó fiókos tárolót, melyben egy plusz rendszerező beépítésével tökéletesen átláthatjuk a mappáinkat!

 

A konténerek többsége négyszögletes vagy téglatest alakú, így egyszerűen elhelyezhetőek a meglévő bútorok, íróasztalok mellett vagy alatt, és később a bővítésre is van lehetőségünk. A kisméretű konténerek, melyek görgő nélküliek, akár egymásra helyezve tárolhatók, így rengeteg helyet tudunk megspórolni. A biztonságos rögzítésre azonban minden esetben figyeljünk!

 

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés