Repülőn utazni, legyen szó bármilyen alkalmatosságról, akár csak egy kereskedelmi járatról, minden alkalommal igazán izgalmas a levegőbe emelkedni, odafent lenni, majd visszatérni a földre. Ugyanakkor az igazi rajongók nem érik be pusztán egyféle típussal, hanem igyekeznek igazi kuriózumokkal is átélni a repülés csodáját.

Az Élményrepülés.hu motoros élményei igazi ínyencségnek számítanak a repülés szerelmesei számára. Ha te is rajongsz a levegőbe emelkedő gépcsodákért, akkor van pár alternatíva, amelyeket érdemes kipróbálni.

 

A repülés csodája

 

Mióta a Wright fivérek, Orville és Wilburt 1903-ban megépítették a Wright Flyert, vagyis az első motorral és légcsavarral hajtott repülőgépet, azóta rengeteg idő eltelt, és számos olyan gép készült el, melyek sikeresen a levegőbe emelkedtek.

 

Sőt, manapság a repülőgépes utasszállítás elképesztően népszerű, sőt a legbiztonságosabb közlekedési formák között említhető. Némely típusok azonban valóságos különlegességnek számítanak.

 

Liszunov Li-2

 

Az Élményrepülés.hu élményei közt jó pár különleges akad, azonban ezek közül kétségkívül kiemelkedik a Liszunov Li-2, mely a világ egyik legsikeresebb repülőgépének, a Douglas DC-3-nak licensz alapján az akkori Szovjetunióban készített típusa.

 

Az eredeti változat 1935. december 17-én emelkedett először a levegőbe. Az utazósebesség 240-260 km/h, a motorok startteljesítménye 1000 lóerő. A szárnyakban pedig összesen 3110 literes benzintartályok találhatók.

 

A gép tizenkilenc utasférőhellyel rendelkezik, így akár párok, baráti társaságok vagy családtagok is felülhetnek ennek a nosztalgiagépnek a fedélzetésre, hogy visszacsöppenjenek a múltba. A géppel nemcsak a levegőbe emelkedtek, hanem az 1950-es évek történelmébe is betekintést nyerhettek.

 

A gépet 1949-ben építették, 1997-ben pedig újra üzemképes állapotba került. A légialkalmassági bizonyítványt 2002-ben kapta meg. Azóta a légibemutatók állandó sztárja, hazánkban és külföldön egyaránt.

 

A sétarepülés nyújtotta élmény

 

Egy nagy kereskedelmi repülőgép fedélzetén utazni is nagy élmény, azonban amikor egy történelmi darabbal tesszük ugyanazt, az valóban felejthetetlen. Márpedig a Liszunov Li-2-t valósággal átitatja a történelem.

 

Az utastér mindkét oldalán 7-7 darab szögletes ablak található, melyeken keresztül az alattunk elterülő elképesztő panorámát tudjuk megcsodálni. Az ablak mellett kényelmes, nagy méretű ülések kaptak helyet két sorban.

 

A jobb oldalon egyes, míg a bal oldalon kettes ülések találhatók. A nosztalgiarepülővel tavasztól őszig van lehetőség repülni, ugyanis a gép télen nem üzemel. Az említett időpontban viszont választhatunk 15 vagy 30 perces repülés közül. Utóbbi esetben egyedileg választott időpontban is megvalósítható az élmény.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés