Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sosem egyszerű kiválasztani az otthonunkhoz és az ízlésünkhöz passzoló ülőgarnitúrát. Annyi kérdés merül fel a válogatás során, hogy azt a legtöbb esetben nehéz követni, így röviden összefoglaljuk, hogy hogyan érdemes ülőgarnitúrát választani. 

A választás

Az elsődleges szempont, hogy mekkora a tér, ahova kerülni fog várhatóan a kanapé. Nagy hely esetén igazából a határ a csillagos ég, azaz bőven van mozgástér a válogatás során. Ha kis terület áll a rendelkezésünkre, akkor ahhoz kell alkalmazkodni, legyen szó modern vagy épp klasszikus ülőgarnitúráról. Ha inkább modern stílusú a környezet, ahova szánjuk, akkor lehetőleg a mai stílus és színvilág az, aminél érdemes nézelődni. Amennyiben inkább a klasszikus ülőgarnitúra az, ami megdobogtatja a szívünket, akkor ne habozzunk, és ne is nézelődjünk más irányba. 

Ez lehet egy hagyományos 3-2-1 elosztású ülőgarnitúra, bár nem biztos, hogy befér, ha kevés a helyünk. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy mit és hova tudunk elhelyezni, hiszen spórolnunk kell a területtel. A 3 személyes ülőgarnitúrák jellemzően egy kétszemélyes franciaággyá nyithatóak, amivel rengeteget spórolhatunk, hiszen nincs szükség egy plusz fekhelyre.

Ha kell egy kis plusz, akkor egy kétszemélyes kanapéból általában egy egyszemélyes fekhely lesz, így akár vendégeket is elszállásolhatunk, ha úgy hozza az élet. 

Egy kinyitható fotel pedig szintén remek választás, hiszen egy újabb fekhelyet jelent, amit akár egy másik szobában is elhelyezhetünk.

A külcsín és a praktikum

A kanapé vásárlásakor igen fontos szempont, hogy mindenképp beférjen az ajtón, hiszen ha ott elakad a történet, akkor lehet akármilyen dekoratív, nem fog a helyére kerülni. Ma már nemigen vállalnak a szállítók ablakon keresztül történő bejuttatást. 

A külcsín sem mindegy egy kanapé esetében, hiszen fontos, hogy díszére váljon a nappalinak. Ehhez az kell, hogy harmonizáljon egymással a falak színe, az ülőgarnitúra árnyalata és persze borítása. Ha a kanapét szeretnénk hangsúlyozni, akkor valami extrémebb színben érdemes gondolkodni, de ha inkább az egység a fontos, akkor törekedjünk a hasonló árnyalatokra. 

A borítás sem mindegy, de ezt is egyéni ízlés és praktikussági szempontok szerint kell eldönteni. Ha kisgyerek van a családban, akkor jobb egy műbőr vagy bőr borítás, hiszen könnyebb letörölni az esetleges foltokat vagy hasonlókat. Ebben az esetben csak akkor érdemes szövetet választani, ha lehúzható a kanapé borítása. 

A szövetborítás bár kényesebb, de emellett melegebb is, és jobban az otthon melegét hivatott jelezni. 

Még nem találta meg a tökéletes ülőgarnitúrát? Nézzen körül a Nonstop Bútor kínálatában, és fedezze fel a lehetőségeket!

(Szponzorált tartalom)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.