Napjainkban, amikor igen magas már az online térben dolgozó munkavállalók aránya, bizony jó pár alkalommal és egyre növekvő mértékben fordul elő, hogy szükségünk van a hazánkban használatos mértékegységektől eltérő számokban való megfogalmazásokra.

Az egységes mértékegységrendszer kialakulása

 

Noha már több évezreddel ezelőtt, már a civilizáció megjelenésekor megjelent arra az igény, hogy egységesítve legyenek a különféle mértékegységek, mégis évszázadokat kellett várni, hogy ez végbemenjen.

 

Hazánkban és Európa legnagyobb részén az SI mértékegységrendszer vált hivatalossá, de nem kell messzire mennünk, csak a kontinensen túl lévő brit szigetekre, és máris egy eltérő világban találjuk magunkat. Ugyanez a helyzet az Amerikai Egyesült Államokkal, ahol szintén nem az SI mértékeit használják a lakosok.

 

A megnövekedett igény hatására jött létre az atvaltas.com nyomás mértékegységeinek átváltásaival foglalkozó aloldala.

 

A különböző mértékegységek közötti átváltás szükségessége

 

Az elmúlt évtizedben ugrásszerűen megnőtt a számítógépen keresztül dolgozók aránya. Ehhez nagymértékben hozzájárult a két éve kialakult járványhelyzet, amikor is számtalan cég, főleg a multinacionális nagyvállalatok, de elég sok közép- és kisvállalkozás is lehetővé tette dolgozói számára, hogy heti legalább három napot otthonról dolgozzanak.

 

A járványhelyzet megszűnését követően is még sokan továbbra is ilyen felállásban dolgoznak, melynek hatására home office-ban csak a számítógép az egyetlen eszköz, ahonnan információt nyerhetünk, ha szükségünk van valamire.

 

Így vagyunk a mértékegységek átváltásával is. A digitalizáció rohamos fejlődése révén sokan dolgoznak már nemzetközi környezetben vagy otthonról külföldre. Egyszerűen már megkerülhetetlen, hogy olyan anyagokkal dolgozzunk, amelyek tartalmaznak valamilyen, a hazánkban megszokottól eltérő egységeket. Az amerikai filmek, zenék, de még a hírportálok anyagai is mind-mind tartalmazhatnak olyan kifejezéseket, amelyeket nem értünk és le szeretnék fordítani a “saját” nyelvezetünkre.

 

Egy különleges fizikai fogalom, a nyomás

 

A legtöbben a hosszmérték, a súly vagy akár a terület mértékegységeit szokták használni, és annak keresik a megfelelő átváltási arányát és eredményét. Nagyon ritkán, de azért szükség szokott mutatkozni egy kevésbé szeretett fogalom, a nyomás átváltására is.

 

A nyomás az a fizikai erő, amivel egy test egy másikra hat. Az atvaltas.com oldalon megtalálható egységek a Pascal különböző nagyságrendjei, a Bar, az Atmoszféra és a Psi. Amennyiben ettől eltérő mértékegység átváltására lenne szükség, bátran írj a weboldal üzemeltetőinek, biztos fognak segíteni.

 

Az atvaltas.com oldalon még számtalan információval találkozhatsz, a nyomás kiszámításának módszerével, valamint egyéb tudnivalókkal is. Érdemes végigböngészni a cég weboldalát, mert az összes szükséges átváltási terület megtalálható rajta, gyakran tudjuk használni, amikor kell munka vagy szórakozás közben.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mi a teendő a kormánymű olajfolyása esetén?