Csodát tett a Fradi női kézilabdacsapata Metzben, majd jött egy újabb meglepetés.

Órási tettet hajtott végre a Fradi női kézicsapata, miután ledolgozta hatgólos hátrányát a Metz otthonában, és bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Aztán jött a még nagyobb meglepetés:

a Fradi a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Elek Gábor vezetőedző a 2022/23-as szezon végén befejezi a klub női kézilabdacsapatának irányítását.

„Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetést követően közös megegyezéssel távozik az idei szezon végeztével. A klub mindent köszön Elek Gábornak, és további sikereket kíván edzői pályafutásában és magánéletében!” – írják a közleményben.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda csapatának mestere 15 év után távozik közös megegyezéssel. Tizenhat éve, 2007-ben került edzőként a Fradihoz Elek Gábor.

Édesanyja, Elekné Rothermel Anna világbajnok kapus, az FTC négyszeres bajnoka, BEK-döntős, 94-szeres válogatott, kétszeres világválogatott, 1966-tól 1977-ig védett a Ferencvárosban. Édesapja, Elek Gyula a női kézilabdázók első aranykorának legendás edzője, aki csapatával négyszer lett bajnok, négyszer MNK-győztes, egyszer KEK-győztes a Ferencváros színeiben, továbbá egy-egy BEK- és KEK-döntőig is vezette csapatát, nevét 2012 óta viseli az FTC kézilabda arénája.

Elek Gábort tizenöt éve, 2008-ban bízták meg először az FTC felnőtt női csapata irányításával. Ferencvárosi vezető edzői időszakának mérlege két-két KEK-győzelem és magyar bajnoki cím, valamint három Magyar Kupa-siker, továbbá sok-sok bajnoki és kupa-ezüstérem, meg BL-negyeddöntő.

Elek a jelenlegi szezonban megnyerte csapatával a Magyar Kupát, valamint a klub történetében először jutott be a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Nem jutott ki az olimpiára a magyar súlyemelő, mert nem emelhetett nehezet

A magyar külügyminiszter szerint az orosz sportolóknak a párizsi olimpián lenne a helyük

További cikkeink a témában