2025-ben rendezik meg először a 32 csapatos klub-vb-t.

A FIFA hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2025-ben 32 csapatos klubvilágbajnokságot szervez a szövetség, és négy évente fogják megrendezni a tornát, akárcsak a válogatottak világbajnokságát.

Az első kibővített klub-vb-t 2025 júniusában láthatjuk, egyelőre nem tudni, hogy hol, és azt sem, hogy milyen kritériumok alapján vehetnek részt a csapatok.

A FIFA egyébként már 2019-ben elfogadott egy új formátumot, amely 24 csapatosra bővítette volna ki a sorozatot, ezen változtatott most ismét.

A klub-vb-t az elmúlt években hét csapattal rendezték meg, és általában a BL-győztes és a Libertadores-kupa bajnoka játszotta a döntőt. Tavaly a Chelsea lett a bajnok, és legutóbb tíz éve történt meg, hogy nem európai csapat nyert, akkor a brazil Corinthians győzött.

Bennünk is felmerül, hogy a 32 csapatos klub-vb-re miért van szükség? Leszámítva azt, hogy a FIFA egy újabb potenciális bevételforrást lát benne. Arra meg külön kíváncsiak vagyunk, hogy a 32 csapatos tornára az UEFA és az európai topcsapatok hogyan reagálnak majd.

Ez is érdekelhet:

A FIFA-elnök egy álszent, színpadias beszédben védte meg Katart

Azzal a céllal tartott beszédet, hogy megvédje Katart, illetve a saját döntésüket. Mérsékelten sikerült.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés