Minek ment oda?

Rafael van der Vaart már egy éve megmondta, hogy João Félix nem jó klubban játszik, úgy tűnik, most maga a támadó is rájött erre és jelezte az Atlético Madridnak, hogy szeretne eligazolni.

„João Félix rossz klubnál van és rossz edzővel dolgozik”

Rafael van der Vaart sarkos véleményt mondott az egyik legnagyobb futballtalentum félresiklóban lévő karrierjéről.

Mert bár a szezont remekül kezdte, hét bajnoki után öt gólja és három gólpassza volt, ám azóta sem stabil kezdő, amikor pedig mégis, akkor is ritkán játssza végig a meccseket. Egész egyszerűen elege lett ebből Félixnek, na meg időközben észrevette, hogy Diego Simeone focija egyáltalán nem illik a játékstílusához.

„Az Atlético rendkívül kompakt módon focizik, nagy hangsúlyt fektetve a védekezésre és a kontrákra. Félix, úgy érzem, rossz klubban vagy, és rossz edző kezei alatt dolgozol!” – idézzük akkor újra Van der Vaartot.

Csakhogy jelen gazdasági helyzetben senki se fog fizetni 100-120 millió eurót két közepes szezont maga mögött tudó tehetségért. De lehet megoldás: Griezmann 2019 nyarán 120 millió euróért igazolt az Atlético Madridból a Barcelonába, és ő pont annyira nem illik a csapatba, mint ahogy Félix az Atletibe. Már fel is merült egy csere korábban, akkor nemet mondott a madridi együttes.

A Barca-elnök az Atléticóval üzletelne, elcserélné Griezmannt

Miközben tart a Messi-saga, úgy tűnik, hogy a Barcelona világbajnok támadója, Griezmann is távozhat.

A Barcelona akkori elnöke azóta már a börtönt is megjárta, de az új – akit hétvégén választanak meg – újra felmelegítheti ezt az ügyet. Csúnyán jött el Griezmann Madridból, de most talán mind a négy félnek az lenne a legjobb megoldás, ha elcserélnék a két játékost. A franciának tökéletesen feküdt Simeone stílusa, Félix pedig idővel átvehetné Messi helyét, mert stílusban és posztban nagyon hasonlóak.

(Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Atlético-elnök: A Real Madridot évtizedek óta rendszerszinten segíti a játékvezetés
További cikkeink a témában