Úgy jött vissza a koronavírus miatti kényszerszünetre a La Liga, hogy a Barcelona állt az élen, aztán a Real Madrid mára már könnyedén beelőzött. Minden klappol náluk, sokak szerint kicsit több is, mint kéne.

Barça play badly. Real Madrid also play badly, but they have VAR.” Vagyis: „A Barca rosszul játszik. A Real Madrid szintén rosszul játszik, de nekik ott van a VAR” – írta ki Twitterre egy katalán sportkommentátor, akit tehát elfogulatlansággal nem vádolhatunk, azonban a Barcelonától független személyek is megnyilvánultak tegnap a Real Madrid hátszele miatt. (Amúgy ez a tegnapi meccsre nem igaz, kiválóan játszott a Barcelona.)

Történt, hogy az előző két meccsüket 1–0-ra nyerték, mindkettőt tizenegyessel, az újraindulás óta hármat rúghattak, mindhárom győzelmet ért. A 2-án játszott Getafe ellen kapott büntetőről nem lehet vitatkozni, a Bilbao elleni viszont sok kétséget felvet.

Láttuk, hogyan működnek a dolgok az elmúlt hetekben... Attól függően, hogy melyik csapatról van szó, bizonyos döntések mindig megszületnek. Raúl Garcíát megtaposták, de vissza sem nézték az esetet. Ez a különbség. Mindenki vonja le ebből a következtetéseket” – nyilatkozta az AS-nek Iker Muniain, a Bilbao csapatkapitánya.

Nekik ugyanis egy majdnem pont ugyanolyan szituációra nem fújtak semmit, még csak vissza sem nézte a VAR.

Mindig támogattam a videobírót, most sem mondhatok mást. Ettől még bosszantó, ha az ítéletek minket sújtanak. Büntetőből szerzett góllal kaptunk ki, miközben nekünk szintén befújhattak volna egy tizenegyest. A VAR-nak sok mindenben javulnia kell” – ezt már Gaizka Garitano, az Athletic Bilbao vezetőedzője mondta.

Unai López, az Atletic középpályása sem értette, mi történt.

Persze Barcelonában is bosszankodnak, Piqué már az első botlásuk után elmondta, biztos benne, hogy a Real Madrid nem fog pontokat veszíteni, és ez eddig bejött. Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke is jelezte, érdekes irányt vett a játékvezetés:

„Szomorú vagyok, hogy a világ legerősebb bajnokságában a videobíró nem felel meg az elvárásoknak. Nem mindenkivel igazságos, és úgy tűnik, mindig ugyanannak a csapatnak kedvez. A VAR-nak muszáj lenne segítenie a játékvezetőket. Az elmúlt meccseken mindenki láthatta a felvételeket, melyek során a videobírót nem használták jól.”

Azért is bosszúsak a barcelonaiak, mert velük szemben viszont meglehetősen szigorú a VAR, az Atlético Madrid ellen például Ter Stegen kivédte Diego Costa tizenegyesét, de visszafújták, mondván, elhagyta a gólvonalat néhány centivel. Ami kétségtelenül igaz volt, ám ez tíz büntetőnél nyolcnál így szokott lenni, amiket viszont nem fújnak vissza.

Persze mindez a királyi gárdát nem érdekli, sőt, Zidane-t egyenes fárasztja, hogy mindig játékvezetői hátszéllel vádolják őket, Ramos pedig elismerte, hogy megtaposta Garcíát, de mivel nem vette észre, és a labda se volt ott, ezért szerinte jó volt ez így.

A Real Madridot három győzelem választja el fennállása 34. bajnoki címétől, minden bizonnyal a következő három fordulóban ezt be is húzzák.

Újabb statisztikai adat mutatja, Messi még mindig képes fejlődni

A mostani szezont is dominálja Messi a La Ligában.

(Fotó: UGS Vision/MB Media/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés