Mondhatnánk, hogy a Barcelonának plusz motiváció visszavágni a 8–2-es vereségért, de azt aligha feledtetnék ezzel a szerény győzelemmel.

Főleg, hogy most sem ők állnak jobban, ugyanis leginkább az érzelmekre tudnak hatni, gazdaságilag nem tudják felvenni a versenyt a Bayernnel. De miről is van szó?

Mindkét óriásklub szeretné leigazolni az Ajax 19 éves, roppant tehetséges szélsővédőjét, Sergiño Destet.

null

❗Barça and Bayern Münich are both negotiating with Ajax for Sergiño Dest; the battle is on. The right-back's price tag is €25M. [@FabrizioRomano]

Az Ajax 25 millió eurót kér az egyesült államokbeli védőért, egyelőre egyik klub ajánlata sem érte ezt az összeget. A Bayern München BL-címvédőként csábító klub most, pénzük is van, főleg, hogy eladták Thiago Alcántarát, így nekik nem okoz gondot tartani a licitet. Destnek Münchenben a francia világbajnokkal, Benjamin Pavard-ral kellene megosztania a jobb bekk posztot.

Eközben a Barcelona robog a gazdasági csőd felé, nemigen van likvid tőkéjük és ezerrel dolgoznak azon, hogy megszabaduljanak a túlfizetett idősebb játékosaikon. Rakitic és Vidal bére már felszabadult, hamarosan Suárez is távozhat, Semedóért pedig nagyjából 30-35 milliót kapnak a Wolverhamptontól.

A Barcelona ebből a pénzből meg tudja venni, csakhogy még Éric Garcíát is szeretnék elhozni, így aligha adnának 25-öt Destért. Az előnyük az, hogy a fiatal védő szíve Barcelonába húz, és talán többet is játszana ott, mivel csak az eredetileg középpályás Sergi Roberto marad a posztra.

Még bőven tart a licitálás, sőt, öldöklő harc a két klub között, valószínűleg a héten el is dől Dest sorsa.

Dest fiatal kora ellenére már 37 meccset játszott az Ajaxban és BL-tapasztalata is van. Mindkét szélen bevethető, de elsősorban a jobboldalon érzi magát otthon a háromszoros felnőtt válogatott játékos.

A BL legnagyobb reménységei listán előkelő helyen végzett:

(Fotó: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Dibusz szerint felébresztheti a Fradit a háromgólos El-vereség