Mivel egy rakás pénzt el fog, illetve már el is költött a két csapat, muszáj lesz eladni is, hogy egyensúlyban legyen a büdzsé.

Emiatt a Barcának és a Realnak is be kell áldoznia egy-két fontos játékost, olyat, aki eddig érinthetetlennek lett nyilvánítva. Most olyan hírek jöttek, hogy

a Barcelona edzője, Valverde elfogadta, hogy Ivan Rakitic piacra kerüljön, a Real Madrid pedig eladhatja Marco Asensiót.

Esports SER Catalunya on Twitter

‼️Valverde accepta q Barça vengui a Rakitic si arriba bona oferta 📌En reunions d'aquests dies, el club ha posat a la taula possibles ventes, en funció d'ofertes, i Rakitic és un jugador amb cartell 🔗Falta q arribi oferta i q convenci tb al jugador 👉🏻Explicat per @SiqueRodriguez

A horvát középpályás esetleges értékesítése azért meglepő, mert Valverde kedvence, akkor is pályára küldte, amikor mindenki pihent, benne bízik a leginkább. Ezzel szemben Rakitic minimum átlagos teljesítményt nyújtott, a BL-elődöntőben pedig messze átlag alattit.

Két Barcelona-játékos is nullás osztályzatot kapott a katalán újságtól

Nem tudnak megbocsátani a katalán újságok, kíméletlenül beleszálltak a Barcelonába.

Mivel már a Barcelona játékosa Frenkie de Jong, ezért erősen megkérdőjeleződött Rakitic helye a csapatban, vagyis a logika szerint, nyilván nem Valverdénél. Vidal is jobban teljesített, ott van még Alena és Riqui Puig is, akiket pedig a drukkerek látnának szívesen a csapatban.

Rakiticnek akadnak bőven kérői, és most még 50-60 millió eurót bezsebelhet érte a Barcelona. A Manchester United, az Inter, a Juventus és a Bayern is kérdezősködött már róla, a horvát viszont maradni akar.

Madridban Marco Asensio udvarlóit hajtották el eddig mindig, most azonban az El Larguero és a SER Deportivos is úgy tudja, változott a helyzet. Ennek lehet köze ahhoz, hogy már most csúcsközeli összeget tapsolt el a Real, pedig még csak június közepe van. Érkezik például Hazard, aki nagyjából épp Asensio posztján játszik, összehasonlíthatatlanul jobban. Valamint ott van a két fiatal brazil, Vinícius és Rodrygo.

A fiatal spanyolnak eddig egy erős félszezonja volt, de az sem most: az előző bajnoki kiírásban egyetlen gólt lőtt csak. Egy éve 150 milliót is adott volna érte a Liverpool, most már 100-at sem biztos, hogy fog bárki.

Lazán kapcsolódik:

(Fotó: Pedro Salado/Action Plus via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában