A Barcelona ismét kirúgná Ronald Koemant

Koeman nyáron maradhatott a Barcelona kispadján, mert nem talált edzőt a katalán csapat vezetősége, de lehet, hogy hamarosan elveszíti az állását a holland.

1–1-et játszott a Granadával a Barcelona a Camp Nouban. Rengeteg sérültje van a csapatnak, elöl gyakorlatilag csereopciója sem volt Koemannak, de a szurkolók és a vezetőség előtt nem menti fel ez a hollandot. A Barca tegnap a Barca-stílustól teljesen idegen futballt játszott, összesen 54 beadással próbálkozott a meccsen, kreativitásban egy angol alsóbb ligás csapat szintjét hozta.

A döntetlen és a mutatott játék után rögtön téma lett Ronald Koeman menesztése. Pontosabban fogalmazva, ismét téma lett. A klub korábbi játékosát, jelenlegi edzőjét Joan Laporta már a nyáron is lecserélte volna, de a klub körüli kaotikus állapotok közepette nem sikerült új edzőt találni, maradhatott Koeman. Most viszont ismét arról ír a katalán és a spanyol média, hogy csak idő kérdése, és kirúgják.

A Mundo szerint a csütörtöki, Cadíz elleni bajnokin még leülhet a Barca kispadjára a holland, de egy esetleges újabb rossz eredmény már az állásába kerülhet.

Közben egyéb források már arról írnak, hogy Koemant mindenképp meneszti Laporta, a kérdés csak az, hogy mikor és ki érkezhet a helyére. Pletykaszinten a következő nevekről lehet olvasni: Xavi, Pirlo, Bielsa, Conte, Ten Hag.

A Barcelona elvileg olyan edzőt akar, aki nem ideiglenes megoldás, hanem olyan a filozófiája, a projektje, amellyel a klub ismét megkezdheti az európai futball elitjébe való visszakapaszkodást. Mert azt a Bayern elleni BL-meccs is megmutatta, hogy ettől messze van jelenleg a katalán csapat.

A Granada elleni meccs után többek között erről is beszélt Koeman.

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.