Ezúttal a Juventustól, vagyis inkább az Atléticótól igazolhat a Barca.

A spanyol átigazolásokban igencsak jól értesültnek számító Javi Miguel azt jelentette, hogy Ferrán Torres után hamarosan egy újabb spanyol válogatott támadót szerez meg a Barcelona:

a Juventusban futballozó, de Atlético Madrid-játékos Álvaro Moratával már megegyezett a katalán vezetés.

Az újságíró szerint 95%-ban lezárultak a tárgyalások, már csak apróságokat kell tisztázni. Először Diego Simeone nem akarta az egyik közvetlen vetélytársat erősíteni (ha Morata szerinte erősítés, miért adta kölcsön?), most állítólag abban nem tudnak még megegyezni, hogy meddig és hogyan menjen Morata a Barcelonában: 18 hónap kölcsön plusz opciós vétel van terítéken.

A Barcelona edzője, Xavi már az érkezése előtt leadott egy listát, amiről semmi sem szivárgott ki, hiszen Ferrán Torres érkezése is meglepetés volt, pedig ő volt az elsőszámú jelöltje. Álvaro Morata szintén fontos része lenne Xavi projektjének, pont egy ilyen csatárt szeretne, vagyis pont őt. A világ egyik legjobb támadójának tartja, leginkább a sokoldalúsága, a munkabírása és a tapasztalata miatt. Ez meg is győzte a 29 éves, ötvenszeres válogatott támadót.

Morata esetleges érkezése semmit sem változtat az eredeti katalán terveken: Erling Haalandot szeretnék a nyáron. Most Luuk de Jongnak kell távoznia, Memphis Depay meg talán nyáron igazol el, igaz, ő már most leszedte az Instagramról a Barca-mezes fotóját.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mbappé heti egymillió fonttal az első, Szalah a negyedik helyre jött fel