A Barcelona képtelen pénzre váltani a feleslegessé vált idősebb játékosait, azonban a vaskos fizetésüktől megszabadul.

Ronald Koeman kinevezésével több célt is el akart érni a Barcelona vezetése, az egyik, hogy dobálja ki a keretből a felesleges és rengeteget kereső játékosokat. Ivan Rakitic volt a Barcelona első távozója, a horvátot másfél millió euróért adták el (plusz 8-9 millió változóval) a Sevillának, vagyis gyakorlatilag ingyen, viszont megszabadultak a 12 milliós fizetésétől.

A második távozó Arturo Vidal lesz, a chilei órákon belül hivatalosan is megkapja a munkakönyvét és szabadon igazolható játékos lesz. Őt is ingyen engedik el, cserébe lemondott az egyéves fizetéséről, ami 9 millió euró.

null

🗣️ [@tjuanmarti 🥇] | Barça gives the letter of freedom to Arturo Vidal, who will be the next to leave after Rakitic. The club will NOT make cash with its sale but the Chilean waives the collection of the year that was left. The official announcement could happen today pic.twitter.com/LejObNFTBt

Vidal minden bizonnyal az Interhez fog aláírni, Conte mindenáron ragaszkodik a megszerzéséhez. Egyelőre nem hivatalos, de szó van róla, hogy a milánóiak cserébe engednek Lautaro Martínez árából.

A következő felesleges játékos, aki távozni fog: Luis Suárez. Az uruguayi állítólag már megegyezett a Juventusszal, de a Barcából való kilépéséről még tárgyalni kell. Nyilván itt is az a kérdés, hogy: 1.) ingyen mehet-e; 2.) lemond-e a fennmaradó fizetéséről, ami évi 23 (!) millió euró.

Rajtuk kívül Samuel Umtititől akar még szabadulni a Barcelona, a francia 12 milliót keres. Jelen állás szerint a Lyonba mehet vissza, cserébe Memphis Depayt küldhetik Barcelonába.

Ivan Rakitic a Barcelona első távozója

Koeman a kinevezése után azonnal megmondta, kire nem számít, most pedig elkezdték a felesleges játékosokat elpasszolni.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában