A Bayern München két korábbi játékosát, mostani vezetőjét a bajnoki cím sem mentette meg.

A Bayern München ismét behúzta a Bundesligát, zsinórban már 11. alkalommal, de most múlott a legkevesebben a bajorok bajnoki elsősége. Az utolsó fordulóban ha nyert volna a Dortmund, akkor bajnok, a Borussia azonban csak ikszelt, míg a Bayern egy 89. percben szerzett góllal győzött, és végül a jobb gólkülönbségével a tabella élén végzett.

Dráma a Bundesliga utolsó fordulójában: a Dortmund hibázott, mégis a Bayern München a bajnok

Zsinórban 11. alkalommal nyerte meg a német bajnokságot a Bayern München.

Bajnoki cím nélkül katasztrofális lett volna a Bayern szezonja, de a bajnoki cím sem mentette meg a klub két korábbi játékosát, mostani vezetőjét.

A bajnokság megnyerését követően ugyanis rögtön menesztették Hasan Salihamidzic sportigazgatót és Oliver Kahn ügyvezető igazgatót.

Utóbbinak azt is megtiltották, hogy a klubbal elutazzon az utolsó fordulóban Kölnbe. A korábbi kapus helyét a jelenlegi alelnök Jan-Christian Dreesen veszi át, azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a sportigazgató.


A Bayern vezetősége márciusban – a válogatott szünet alatt – rúgta ki Julian Nagelsmannt, akivel a csapat vezette a Bundesligát és a BL-ben is magabiztosan menetelt. Az érkező Thomas Tuchellel kiesett a Man. City ellen a Bajnokok Ligájából a csapat, és úgy tűnt, a bajnoki cím is kicsúszik a címvédő kezéből, de végül ez nem történt meg. Kahnék állását azonban a salátástál sem mentette meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában