Ahogy nemrég divatos volt mondani: ezt nem láttuk jönni.

Egy nagyon meglepő szerződéssel fordult célegyenesbe az átigazolási piac:

a Bayern München kölcsönvette a Premier League, sőt a világ egyik legjobb szélsővédőjét, João Cancelót.

A 28 éves portugál kölcsönszerződése tartalmaz egy 70 millió eurós vételi opciót is, vagyis a bajorok nyáron végleg megszerezhetik. Cancelo már meg is érkezett Münchenbe, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatot, majd aláírja a szerződését.

Cancelo nem akárki, elvégre az elmúlt két szezonban a PFA Premier League év csapatába választották, a legutóbbi szezonban stabil kezdő volt, harminchat meccset játszott, amikor a City megnyerte a címet. Ezeken hét gólpasszt adott, szóval minden tekintetben az egyik legjobbja volt Guardiola csapatának.

Idén azonban valami történt, Cancelo kikerült a kezdőből, a baloldalon Nathan Ake, a jobbon pedig Rico Lewis játszott főleg, az előző két meccsen pályára sem lépett. Így aztán a portugál kérte is, hogy távozhasson. Mivel a posztján – bal és jobb oldalon egyaránt – a világ egyik legjobbja, alighanem személyes okok húzódnak a háttérben.

Ha Cancelo a keddi határidő lejárta előtt aláírja a szerződést, akkor szerdán a Mainz elleni Német Kupában, vagy vasárnap a Bundesligában a Wolfsburg ellen pályára is léphet.

Cancelo tényleg remek focista:

Néha egy gólpassz sokkal szebb, mint maga a gól. Cancelóé meg egészen mesés

Ebben a Premier League-szezonban eddig kiemelkednek a szélső hátvédek, a gólpasszok közül meg a City portugáljáé.

(Fotó: Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában