Egy kissé bizarr üzletet fognak órákon belül nyélbe ütni a londoni és a madridi klub vezetői.

Minden létező megbízható forrás azt állítja, hogy

Chelsea szóbeli megállapodást kötött az Atlético Madriddal: kölcsönveszi João Félixet.

A The Athletic azt írja, hogy a Chelsea minden bizonnyal 11 millió eurót fizet majd a féléves kölcsönért (!), ami még így is kevesebb, mint amit az Atlético eredetileg kért. A madridiak azonban nemcsak a Chelsea-vel tárgyaltak, hanem Félixszel és a menedzsereivel is, merthogy a kölcsönnel egy időben meg akarják hosszabbítani a szerződését a fiatal portugálnak. Ergo: ha a Chelsea nyáron végleg vinné, még többet kérhetnének érte.

A még mindig csak 23 éves Félix 2019-ben 127 millió euróért igazolt az Atléticóhoz a Benficától, ami továbbra is a negyedik legmagasabb átigazolási díj a futballtörténelem során. A támadó ebben a szezonban 14 La Liga-meccsen négy gólt szerzett és három gólpasszt adott, és kint volt a világbajnokságon is.

A Chelsea nagyon rálépett most a gázpedálra, nyakra-főre igazol januárban, mivel elég pocsékul szerepel a csapat. Megvették a kékek Benoît Badiashile-t, David Datro Fofanát és Andrey Santost, de a három fiatal nem jelent azonnal erősítést, így érkezik Félix is. Csakhogy a portugál sem vérbeli csatár, márpedig erre lenne szüksége Potter edzőnek, mivel Aubameyangban nem bízik, Havertz pedig nem center.

(Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában