Három meccset rendeznek ma a vb-n, Németország, Brazília és a szerbek is bemutatkoznak.

Németország–Mexikó

  • F-csoport; 1. forduló; 17 óra
  • Tipp: Hazai; odds: 1,46 – Fogadok

Németország bravúrra készül, korábban csak két nemzet (Olaszország, Brazília) tudta megvédeni a világbajnoki címét. Persze erről még elég korai beszélni, most az a legfontosabb a németeknek, hogy jól kezdjék a tornát. És erre meg is van minden esélyük, papíron nem okozhat gondot Löw csapatának Mexikó.

A németek elmúlt időszaka felemás, tétmeccsen a 2016-os Eb óta nem kaptak ki, az előző hat felkészülési meccsen azonban csak egyszer nyertek, a brazilok mellett még Ausztria is legyőzte őket. A másik oldalon Mexikó sorozatban a hatodik vb-jén szerepel, az előző öt alkalommal mindig a legjobb 16 között esett ki. Vagyis a csoportból továbbjutott, de ahhoz kevés volt, hogy igazán sokáig meneteljen. Ez a forgatókönyv idén is elképzelhető, hiszen a csoportban még a svédek és Dél-Korea szerepel. Az nem tűnik kérdésnek, hogy Németország megnyeri a négyest, Svédország és Dél-Korea viszont előzhető mexikói szempontból. Juan Carlos Osorio csapatára is leginkább a felemásság volt jellemző a felkészülés során: Izlandot például simán verték, majd Dániától kikaptak.

Az első fordulóban még nem várunk parádét a németektől, de győzelmük szerintünk nem kérdés.

Brazília–Svájc

E-csoport; 1. forduló; 20 óra
Tipp: (0–1) Hazai; odds: 2,05 – Fogadok

Hasonló az előző pároshoz a brazil-svájci, hiszen itt is az egyik esélyes találkozik egy ugyan masszív, de nem topcsapattal. Svájc velünk volt egy csoportban a selejtezőben, és csak gólkülönbséggel lett második Portugália mögött, utána meg Észak-Írország ellen harcolta ki a vb-szereplést.

A svájciaknak ez a negyedik vb-jük zsinórban, négy éve a 16-ig jutottak, és csak hosszabbítás után estek ki a későbbi döntős Argentína ellen. Az előző 17 meccsükből csak egyet buktak el, masszív csapat, amely kevés gólt kap. De mégiscsak Brazília ellen kezdenek, és a seleção az idei torna egyik favoritja.

A 2014-es 1–7 után kissé átalakult, sokkal inkább összerakottnak tűnik a mostani brazil csapat. Tite kapitánnyal borzasztóan simán nyerte meg a dél-amerikai selejtezőt Brazília: 12 győzelem mellett mindössze kétszer ikszelt. A csapatrészek között megvan az egyensúly, nincs hiányposzt, és egy ugyan még nem teljesen egészséges, de kipihent Neymarral kezdheti meg a tornát a vb-k rekordbajnoka.

Mai szelvényünk

Costa Rica–Szerbia Vendég; odds: 1,85
Brazília–Svájc (0–1) Hazai; odds: 2,05
Németország–Mexikó Hazai; odds: 1,46
Tét: 1000 Ft
Odds: 5,54
Várható nyeremény: 5540 Ft 

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában