Messi minden idők legjobb góllövője lett a mesternégyesével, amivel mesterének tisztelgett, aki búcsúzott a Camp Nou népétől.

A Real Madrid megkapta a neki járó dísz sorfalat bevonuláskor, ám a Granada csak a kezdő sípszóig tisztelte a királyiakat, már az 5. percben megszerezték a vezetést és csak a fehérek híres szerencséje mentette meg Ronaldóékat, hogy nem lett nagyobb a hátrányuk. Egészen a 81. percig a hazaiaknál volt az előny, aztán CR tizenegyesből egyenlített, a 92. percben pedig egy öngóllal megszerezte a győzelmet a Madrid.

Sorfal Barcelonában is volt, az Espanyol elleni városi derbin búcsúzott ugyanis Pep Guardiola a hazai publikumtól. Az ünnep fényét természetesen Messi adta, aki mesternégyessel tisztelgett mestere előtt, a negyedik találata az 50. bajnoki és a 72. szezongólja volt. Ez utóbbi minden idők világrekordja az egy szezonban elért gólokat tekintve, a korábbi csúcs a skót Archie Stark nevéhez fűződött, aki az 1924–25-ös szezonban hetvenszer talált be az amerikai Bethlehem Steel játékosaként.
Guardiola hatalmas edzőként és még nagyobb emberként köszönt el a Barcelonától, a következő képsorokhoz nem kell különösebb komment. Talán csak annyi, hogy szakembert így még nem búcsúztattak, nem éltettek azután, hogy csapata sem a bajnokság, sem a BL-t nem nyerte meg idén.

A Premier League-ben nem változott semmi, a két manchesteri párharca stagnál: a City és a United is 2-0-ra győzött, tehát ha a kékek az utolsó körben legyőzik a QPR-t, 44 év után ismét bajnokok lesznek.

Newcastle-Man. City 0-2

MU-Swansea 2-0

Belgiumban Juhász Roland Anderlechtje története 31. bajnoki címét szerezte meg, nem maradt el a megérdemelt ünneplés sem.

Az olaszok is bajnokot avattak, miután a milánói derbin kikapott a Milan (2-4), a Juventus pedig győzött Cagliariban (2-0), behozhatatlan, négypontos előnyre tett szert. A "zebrák" 37 forduló után is veretlenül állnak, aligha kérdőjelezi meg bárki is a scudetto jogosságát. 2003 után végez ismét a tabella élén a Juventus, Antonio Conte kispadra ültetése telitalált volt.

NB I

Eközben Győrben felharsant a "bajnokcsapat, bajnokcsapat!" rigmus, ám nem a hazai nézők szájából, hiszen a bajnoki döntőnek számító ETO-Debrecen meccsen a hajdúságiak 2-1-re győztek. Ezzel nyolc pontra nőtt a Loki előnye, amit három forduló alatt elképzelhetetlen, hogy leadjon. Pláne, hogy még veretlen Kondás Elemér együttese.

Az Üllői úton pedig egy nagyon furcsa vendégsikert láthattunk: a Pápa története során először tudta legyőzni a Fradit, Lovrencsicsék 2-0-ra nyertek. Ezzel aztán a Vasas Siófok ellen aratott sikere ellenére megmaradt a Lombard kétpontos fórja és még bennmaradó pozícióban van...

Nézd meg az előző hetek körképét!

(fotó: media.cmgdigital.com / goal.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés