A Fradi nagyszabású sajtótájékoztatót tartott, a klub elnöke, Kubatov Gábor és a labdarúgó zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál beszélgetett az újságírókkal mindenről.

Ami a focidrukkereket leginkább izgatja így január közeledtével, az a csapat téli átigazolási terve, érkezik-e erősítés a csapathoz, továbbfejlődik-e a keret. Kubatov Gábor erről is beszélt.

Elmondta, hogy mindig próbálnak frissíteni, mert mindig van olyan poszt, ahol frissíteni kell. Folyamatosan dolgoznak azon, hol lehetne erősíteni.

„Például a támadósorunk most jól néz ki, attraktív játékot játszik, elég gyors, rég játszottunk ilyen szép futballt, de mindig találunk olyan pozíciót, ahol lehetne erősíteni. Nem akarok neveket, posztokat mondani a piaci viszonyok miatt, mert ez egy üzlet.

Hajnal Tamás most is Dél-Amerikában van, játékosokat néz, akiket régóta figyelünk. Reméljük, egy-két-három játékost is tudunk hozni, akiket fél év alatt be tudunk építeni.

Hogy aztán nyáron úgy vághassunk neki az európai kupaszereplésnek, hogy már nemcsak azt a célt tűzzük ki, hogy szeretnénk csoportkörbe jutni, hanem azt a célt is kitűzhetjük magunknak, hogy szeretnénk továbbmenni a csoportból.”

Ezen kívül elárulta azt is, hogy nem tettek ajánlatot Grozavért a Kisvárdának.

Az is szóba került, hogy kiket vihetnek el gazdagabb csapatok:

„Az átigazolásoknál nem az a kérdés, hogy jönnek-e majd ajánlatok, hanem az, hogy fel vagyunk-e arra készülve, hogy mi lesz, ha elviszik. Tudjuk-e, kik a piacképes játékosok és van-e legalább 3-4 jelölt a pótlásukra, akiket már régóta figyelünk, ez Hajnal Tamás feladata, aki remek munkát végez.”

A reális célja a Fradinak az lehet, hogy egy olyan szintet érjen el, mint a Dinamo Zagreb: itthonról a tehetségeket összegyűjteni, a világból pedig összeszedni azokat, akik elmenedzselték magukat, vagy még nem figyeltek fel rájuk.

A sajtótájékoztató és a Fradi egyik legfájóbb pillanata az Espanyol elleni meccs volt:

„Az utolsó pillanatban bekapott gól elvitt 100 millió forintot.”

(Fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában