Hét forduló után meglepetéscsapat vezeti a La Ligát.

A spanyol bajnokság 7. fordulójában a Barcelona 2–2-t játszott Mallorcán, a Real Madrid 2–0-ra verte otthon a Las Palmast. A Madridnak 18, a Barcelonának így 17 pontja van, de egyelőre van egy csapat, amely mindkét óriást megelőzi, és nem az Atlético, a Betis, a Sevilla vagy a Bilbao.

A spanyol bajnokságot hét kör után a még veretlen Girona vezeti.

A katalán kiscsapat legutóbb is meglepetést okozott, 2–1-re nyert a Villarreal otthonában, és a 19 pontjával átvette a vezetést a La Ligában. Történelmi pillanat ez a Girona számára, soha korábban nem vezette a csapat a spanyol bajnokság tabelláját.

A Villarreal szerzett vezetést Parejo góljával, a Girona a második félidőben fordított, Dovbik és Eric Garcia talált be.

Összefoglaló (A videó átkattintás után indul):

Az 1933-ban alapított klub – amelynek 47 százalékát az a City Football Group birtokolja, amely többek között a Manchester Citynek is a tulajdonosa – bő 25 évvel ezelőtt még a spanyol 5. osztályban szerepelt. 2017-ben jutott fel először a La Ligába, két szezon után azonban kiesett, majd ismét felkerült az első osztályba. Tavaly 10. helyen zárta a szezont, ezzel beállította története legjobb bajnoki szereplését. Nyilván arról korai beszélni, hogy a Girona hosszabb távon is versenyképes lehet az idei bajnokságban – ez már valóban óriási meglepetés lenne –, de az biztos, hogy eddig a szezon meglepetéscsapatáról van szó.

Közben Angliában:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában