Amikor 2015-ben megszületett, majd gyors halált halt a rémisztő külsejű puli, név szerint Bol-dog, akit a MÚSZ a 2017-es budapesti vizes-vb kabalájának szánt, amíg rá nem jöttek, hogy a szellemkutya nagyjából pont vállalhatatlan, azt hittük, ezután sorban jönnek majd a generikus kabalák.

Vagyis olyanok, amelyek egyszerűek, mégis látványosak, pozitívak, inspirálóak és mindenek előtt szerethetőek. Nos, a Magyar Úszó Szövetség inkább úgy döntött, hogy megmarad örök kísérletezőnek. Facebookon jelentették be az augusztus 20-án kezdődő Junior Úszóvilágbajnokság kabalafiguráját, Cubemant, ami egy Rubik-kocka színes kezekkel, lábakkal és irtózatosan otromba fejjel.

Így néz ki:A szándék egyébként még rendben is lenne, hiszen Cubeman a Rubik-kocka feltalálója, Rubik Ernő tiszteletére született meg. A Rubik-kockát ugye az egész világ ismeri, a Kossuth-díjas Rubik Ernő pedig idén lett 75 éves, így az aktualitással sincs baj. A tematikát ráadásul a megnyitóra is ráhúzzák, a Duna Arénát ugyanis a rendezvény alatt egy hatalmas Rubik-kockává fogják elvarázsolni profi fénytechnika segítségével.

Ami viszont szerintünk nem annyira oké, hogy Cubemannek nem csak a neve hangzik echte hülyén, de legalább ennyire hülyén is néz ki.

Ez mondjuk erősen véleményes, ezért megkérdezünk téged is:

Szerinted mennyire van rendben Cubeman?

Azt mondjuk mindenképpen haladásként tudjuk értékelni, hogy a kockaembertől legalább nem lesznek rémálmaink, csak simán kínosan érezzük magunkat, ha ránézünk.

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember