Volt szerencsénk részt venni a Hungarian Darts Show-n, és egy örök élménnyel lettünk gazdagabbak.

A Darts Event Kft. információi szerint nyolcezer néző látogatott ki a MVM Dome-ba, és személyes tapasztalatom szerint ennyien minimum voltak, ami abszolút meglepte a sztárokat. Na meg az is, hogy a Hungarian Darts Show hangulatában hozta, sőt helyenként verte is a Premier League vagy a PDC-világbajnokság atmoszféráját, köszönhetően az értő nézőknek. Meglepő volt, mennyien imádják és követik a dartsot.

A budapesti show-ra a sportág jelenlegi legnagyobb sztárjai közül kettő is eljött: a háromszoros világbajnok, a jelenleg futó Premier League második helyén álló holland, Michael van Gerwen, valamint a walesi Gerwyn Price, aki 2021-ben nyerte meg a vb-t. De két élő legenda is eljött, a 16-szoros világbajnok angol Phil Taylor, és a hollandok világbajnok ikonja, Raymond van Barneveld, valamint elfogadta a meghívást a világ legjobb női dartsosa, Fallon Sherrock is.

Michael van Gerwen

Raymond van Barneveld nagy formában játszott végig, és élvezte a magyarok rajongását, így aztán olyan jól dobott, hogy párosban (Torghelle Sándorral), és egyéniben is nyert. A döntőben lenullázta honfitársát, Mighty Mike-ot, az 55 éves Barney 5–0-ra nyert!

Van Gerwen egyébként a tv-ben látottakkal ellentétben hatalmas showman, a meccsek közben folyamatosan tolta a trash talkot, viccelődött, és a meccsek között is rengeteget beszélt, nagyon élvezte a műsort. Sőt, a pletykák szerint az éjszakázásban is lubickolt.

Csodálatos a budapesti közönség, másodszor vagyok itt, de alig várom, hogy harmadik alkalommal is tábla elé álljak a magyar fővárosban

– mondta Van Gerwen, jelezve, hogy az őszi, budapesti European Touron ismét Magyarországon játszhat.

A hangulatot fokozta, hogy meghívták a darts hangját is, Russ Brayt, aki legalább akkor legenda, mint a fent említett játékosok. A játékvezető különleges hívási stílusának és elképesztő hangjának köszönhetően becenevet is kapott: The Voice néven is ismert.

Öt hiba, amit elkövettem kezdő dartsosként

Ha most ismerkedsz a dartsszal, ez a te cikked lehet. Ha nem, akkor is ajánljuk.

Két évtizedre abbahagyta a dartsot, heti 14 fontból élt, most milliomos – Peter Wright-portré

Tanulság az van: ne add fel az álmod – és válassz jó feleséget.

(Fotó: a szerző, MTI)

És ezt olvastad már?
A vb hetedik napja: az első Lewandowski-gól, Messi-villanás és francia továbbjutás
.