Salzburgi nevelés érkezett a középpályára.

A Mol Fehérvár bejelentette, hogy

egy évre kölcsönvette a Real Sociedad szlovák utánpótlás-válogatott középpályását, Peter Pokornyt.
(Fotó: molfehervarfc.hu)

A Salzburg akadémiáján nevelkedett 20 éves labdarúgóra vételi opciója is van a Vidinek, vagyis ha beválik, akkor megszerezheti a tehetséges játékost.

Pokorny Trencsénben kezdett el futballozni, majd 2018-ban igazolt át a Red Bull Salzburg akadémiájára. Egészen 2021-ig a Salzburg kötelékében volt, hol a Lieferingben, hol St. Pöltenben játszott kölcsönben.

Aztán tavaly nyáron a spanyol élvonalbeli, az elmúlt szezonban az UEFA Európa-ligában is szerepelt Real Sociedad vásárolta meg a Salzburgtól. Itt a mögöttünk hagyott idényben a klub másodosztályú B-csapatában 24 bajnokin lépett pályára. Érdekesség, hogy itt edzője a játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok, valamint kétszeres BL-győztes Xabi Alonso volt, írja a molfehervarfc.hu.

„Peter nagyon jó iskolát kapott, hiszen a Salzburg akadémiáján pallérozódott, az elmúlt két évben pedig az osztrák Bundesligában és a spanyol másodosztályban játszott rendszeresen, e mellett a szlovák U21-es válogatott csapatkapitánya is. Tipikus védekező középpályás, akinek erőssége a labdaszerzés és a jó értelemben vett agresszivitás, e mellett a támadásépítésből is aktívan kiveszi a részét”

– mondta a sportigazgató, Sallói István Pokornyról, aki az U16-os korosztály óta folyamatosan játszik a szlovák utánpótlás-válogatottakban.

Eközben a nagy ellenfélnél:

„Mehetett volna Olaszországba is” – a Fradi új játékosait értékelte Hajnal Tamás

A magyar bajnok Ferencváros szerdán a kazah Tobol otthonában megkezdi a Bajnokok Ligája-selejtezőket, ennek apropóján Hajnal Tamás sportigazgató értékelte a friss szerzeményeket a Nemzeti Sportnak.

(Fotó: Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában