Végre elkelt Christian Benteke, már nagyon vártuk, mert már tele volt vele a sajtó. A Liverpool hivatalosan is megnyerte magának. Nem, nem a Manchester United.

Ezért pedig 32.5 millió fontot pengetett ki a Pool az Aston Villának, ami bizony a klub történetének második legdrágább igazolásának számít. (A rekordot amúgy Andy Carroll tartja 36 millió fonttal. Érdekes.)

Jobb, ha tudod róla

A 24 éves Benteke 24-szeres belga válogatott, amelyben 7 gólt lőtt. Az Aston Villában három idény alatt 89 meccsen 42 gólt szerzett. A többit a Wikipédia megmondja neked.

Mondjuk volt miből kifizetni ezt az összeget, miután brit átigazolási rekordot döntött Raheem Sterling eladásával: a 20 éves támadót 49 millió fontért engedte el a Manchester Cityhez.

Szóval miután a Liverpool megszerezte Bogdán Ádámot (a Boltontól ingyen), Nathaniel Clyne-t (a Southamptontól 12.5 millió fontért), Roberto Firminót (a Hoffeinheimtől 29 millió fontért), Joe Gomezt (a Charlton Athletictől 3.5 millió fontért), Danny Ingst (a Burnleytől ingyen) és James Milnert (a Manchester Citytől ingyen), most Bentekét is leigazolta.

Pörög az átigazolási időszak, ahogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga is. Nézed? Fogadsz is?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában