Érthető módon elfogadhatatlannak tartja a Liverpool a történeteket.

A Liverpool kettős emberhátrányban, egy öngóllal kapott ki a Tottenhamtől a hétvégi PL-fordulóban. A Pool Luis Díaz teljesen szabályos góljával vezetést szerzett, de a pályán a játékvezető ezt érvénytelenítette, a VAR-szobában viszont azt hitték, hogy a pályán gólt ítélt a bíró, vagyis nincs szükség felülírni a játékvezetői döntést. Így végül maradt a pályán született ítélet, azaz a hibás döntés és a Liverpool elvett gólja.

A klub hivatalos közleményben reagált a játékvezetői hibára:

„A Liverpool Football Club tudomásul vette, hogy a PGMOL (Profi Játékvezetők Szervezete) elismerte hibáit. Nyilvánvaló, hogy nem történt meg a szabályok helyes alkalmazása, és ezzel alá lett ásva a sportág átláthatósága.

Megértjük, hogy a játékvezetők nagy nyomás alatt dolgoznak, de ezt a nyomást enyhítenie kellene a VAR-nak, és nem súlyosbítania.

Nem kielégítő számunkra, hogy nem hagytak elég időt a helyes döntés meghozatalára, és utólag sem került kijavításra a hiba.

Számunkra elfogadhatatlan, hogy „jelenetős emberi mulasztásként” kategorizálják ezeket a hibákat. Minden végkimenetelt a vizsgálat alapján, teljesen átlátható módon kellene meghozni. Ez létfontosságú a döntéshozatal jövőbeli megbízhatósága szempontjából, hiszen minden klub számára fontos, hogy hasonló helyzetek ne forduljanak elő.

Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, tekintettel arra, hogy a problémát magasabb szinten szükséges kezelni, és megoldást kell találni.”

A Liverpool magyar középpályása, Szoboszlai Dominik is reagált a hétvégén történtekre: Még mindig nem találom a szavakat, de lépjünk tovább – írta az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szoboszlai Dominik (@szoboszlaidominik) által megosztott bejegyzés

Ez is érdekelhet:

Nem Szoboszlai miatt érdekes a Premier League

És nem is Kerkez Milos miatt, bár roppant büszkék vagyunk a PL magyarjai. Azonban az angol elsőosztály már hosszú évek óta a legizgalmasabb, legérdekesebb és legnézettebb liga. Mondjuk, miért.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában