A világ legjobb védőjének tartott Virgil van Dijk súlyosan megsérült az Everton elleni rangadón, az egész szezonra kidőlt a holland középhátvéd.

Ami nyilván óriási probléma jelenleg az angol bajnoknak, Van Dijk a védelem vezére és biztos pontja, vele a pályán teljesen más csapat a Pool, mint nélküle.

Az egész szezonra kidőlt a Liverpoolból a világ legjobb védője

Ami eddig csak egy rémhír volt, az mostanra hivatalos lett.

A vörösök korábbi védője, a jelenleg szakértőként dolgozó Jamie Carragher szerint a Liverpoolnak télen mindenképp védőt kell igazolnia, és azt is elmondta, hogy konkrétan kit:

Van egy fiatal játékos az RB Leipzig csapában, róla beszél most mindenki, Dayot Upamecanónak hívják. Nem annyira magas, mint Van Dijk, de ha őt nézték ki korábban, akkor januárban fizessék ki érte az extra pénzt, és igazolják le. A szezon előtt is csak három középhátvédje volt a csapatnak, most Van Dijk megsérült, Matip sérülékeny és ott van még Joe Gomez

– mondta Carragher, aki szerint a Liverpool jövő nyáron mindenképp középhátvédet igazolt volna, de Van Dijk sérülésével nem várhatnak addig, januárban már lépniük kell.

A 21 éves Upamecanót komoly tehetségnek tartják, korábban a Barcelona is érdeklődött a már a francia felnőtt válogatottban is bemutatkozó védőért. A 186 centis játékos piaci értéke jelenleg 60 millió euró, szerződése 2023-ban jár le a Leipzignél.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában