Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miközben mi arénát avattunk Uruguayjal, szép csendben eldőlt, hogy a walesi meccsen kívül is biztosan lesz még lehetősége kijutni a válogatottnak az Európa-bajnokságra.

Mindezt Svédországnak köszönhetjük, az északiak 2–0-ra nyertek Romániában a pénteki játéknapon, ezzel ők már kijutottak a 2020-as kontinenstornára. Ami ennél fontosabb, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy

Ezért is kellett ott jól szerepelni.

Ha nyernek Szalaiék Cardiffban, akkor meglesz a továbbjutást érő második hely, és akkor nem kell pótselejtezőt sem játszani, de azért az megnyugtató, hogy semmiképp sem szállnak el az esélyek Bale-ék ellen.

A pótselejtező bonyolult, két meccset is nyerni kell a kijutáshoz, ugyanis 16 válogatott próbálkozhat, és közülük csak négy jut ki az Eb-re. Jelen állás szerint a magyar válogatott Izraellel játszik, méghozzá idegenben. A másik ágon Izland–Románia mérkőzést rendezhetnek, a két győztes pedig mehet az Eb-ért. Vagyis akár összejöhet egy magyar–román csúcsrangadó is az Európa-bajnokságért.

Igaz, hogy néhány csapatnak még két meccse van selejtezőben, azonban hatalmas meglepetések kellenének ahhoz, hogy ne ez a forgatókönyv valósuljon meg.

A 2020-as Európa-bajnokságot tizenkét ország egy-egy városában rendezik, és közte van Budapest is, vagyis nagyon ki kellene jutni.

(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.