Ha a City valakit kinéz magának, akkor ott pénz, paripa, fegyver nem számít.

A mindössze húszéves Joško Gvardiol nemcsak a horvát válogatott, de az egész világbajnokság egyik legjobb védője – vagy talán az egész mezőny egyik legjobb játékosa. Kora ellenére rendkívül éretten és kevés hibával játszik, hatalmas szerepe van abban, hogy Horvátország öt meccsen mindössze három gólt kapott és bejutott az elődöntőbe.

A Leipzig középhátvédje eddig az egyik legkeresettebb bekk volt a focipiacon, a vb-n pedig még egy polccal fentebb kapaszkodott, így minden bizonnyal a világ legdrágább védője lesz.

A Premier League-ből eddig a Chelsea üldözte a legkitartóbban, ám most belépett a versenybe a Manchester City is. Horvát lapok azt írják, hogy

a City 100 millió eurót ajánl az RB Leipzignek Gvardiol játékjogáért, és mindez tovább emelkedhet bizonyos bónuszfeltételek teljesülése esetén.

A Chelsea és a Manchester United csak 90 milliót ajánlott, szóval elindult a licit.

A fiatal középhátvédnek a kivételes tehetsége és remek játéka mellett az is emeli az értékét, hogy ballábas, és akár szélsővédőt is tud játszani. A horvát srác tavaly nyáron igazolt Lipcsébe, azóta 65 meccset játszott Gulácsiékkal és a Bundesliga egyik legjobbja lett. Jelenlegi szerződése 2027 nyaráig szólítja Lipcsébe, de kizárt, hogy kitölti, sőt lehet, hogy már januárban Rúben Dias párja lesz.

(Fotó: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés