Ma robbant a bomba, hogy a Premier League a liga pénzügyi szabályainak megsértésével vádolja a Manchester Cityt, legdurvább esetben még ki is zárhatják a bajnoki címvédőt. A City most reagált a vádakra.

A hivatalos honlapon tettek közzé egy közleményt, de nem eresztették bő lére, mondhatjuk, hogy nem álltak neki magyarázkodni. Pedig a hírek szerint több mint száz pontban megszegte a klub az angol bajnokság pénzügyi szabályzatát, aminek következtében pontlevonással vagy akár kizárással is büntethetik a Cityt.

„A Manchester City FC meglepve értesült arról, hogy a Premier League pénzügyi szabályainak több rendbeli megsértésével vádolják, főleg annak tudatában, hogy a klub hatalmas mennyiségű részletes dokumentációval látta el a ligát (EPL). Klubunk örül annak, hogy egy független és pártatlan bizottság foglalkozik az üggyel és már várjuk, hogy egyszer és mindenkorra lezárjuk ezt a történetet.”

Szűkszavú és értetlen, nincs itt semmi látnivaló. Pedig 2020-ban az UEFA már egyszer két évre kizárta a klubot a Bajnokok Ligájából, igaz, később a nemzetközi Sportdöntőbíróság visszavonta a büntetést.

A mostani vádak szerint a klub pontatlan adatokat adott meg a pénzügyi helyzetéről, beleértve a szponzori és az egyéb bevételi forrásokat.

Szabálysértéssel vádolja a Manchester Cityt a PL, pontlevonás vagy kizárás lehet a büntetés

A Premier League azzal vádolja a Manchester Cityt, hogy többször megsértette a liga pénzügyi szabályait. Komoly büntetést is kaphat a manchesteri csapat.

Csak a szokásos, a Man. City kikapott a Tottenham otthonában

Nemhogy nyerni, gólt rúgni sem tud a Tottenham Hotspur Stadionban a Manchester City.

(Fotó: Naomi Baker/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

További cikkeink a témában