Luca Lucci, a Curva Sud egyik vezére elküldte a búsba a pénzéhes kapust a közösségi oldalán.

A fiatal kapus, Gianluigi Donnarumma 22 évesen akkora fizetést kért, hogy ajtót mutattak neki. A válogatott kapusnak ugyanis lejárt a szerződése és úgy gondolták Mino Raiola menedzserrel, hogy a 6 millió eurós fizetését tízre kellene felnyomni.

Paolo Maldini meg azt mondta, hogy vagy elfogadják a 8 milliót, vagy lehet távozni.

Raiola viszont Milan-legendának gondolja Donnarummát 22 évesen, egy darab Szuperkupa-trófeával – ám ténylegesen nagy tehetséggel –, hogy nem fogadták el az ajánlatot. A Milan meg inkább igazolt egy francia kapust a helyére.

A Milan egyik drukkercsoportjának, a Curva Sud Milanónak a delegációja egy transzparenst feszített ki a Casa Milan előtti téren a következő felirattal:

“A zsarolás nem elfogadott!”

A drukkerek helyeselték a klub döntését, Luca Lucci, a Milan szervezett szurkolói csoportjának egyik vezetője üzent is Donnarummának a közösségi oldalán. Mit üzent, beleállt, szügyig.

„Végre visszatértünk a Bajnokok Ligájába. Végre látjuk a Milan mentalitást és végre van egy bátor vezetőség, amely kitett téged. Természetesen a Milan kedvéért nem egyszer megbocsátottunk, mert mindig van egy második esély azok számára, akik ezt a csodálatos mezt viselik.

Az életben felnövünk, éretté válunk és döntéseket hozunk, néha a szívünkre, néha az eszünkre hallgatva. Az ember idővel felelősségteljes férfivá válik és elmúlik az a pillanat, amikor mások döntenek helyettünk. És akkor itt vagy Te, aki abban a klubban nőtt fel, amelyet elmondása szerint imádott és aki mellett az összes szurkoló ott állt. Te, aki ennek a dicsőséges klubnak a csapatkapitánya lehettél és amellyel a Bajnokok Ligájában játszhattál volna.

22 évesen 6 millió eurót keresve. Semmiben nem szenvedsz hiányt. Luxusautó, gyönyörű ház, jacht és szédítő bankszámla. És felajánlanak neked még 2 milliót, csak hogy soha ne élj szegénységben.

Mindez mégsem elég neked, mert Te ennél többet szeretnél. Sokkal többet. Többet és többet. Abban a hitben, hogy az ügynököd az aranytojást tojó tyúk és megfeledkezve arról, hogy valójában neked dolgozik. A legjobbakat kívánom! Sok pénzt, még több új verdát, új házat és még nagyobb bankszámlát.

Mindazt, amit ma elveszítettél soha nem fogod tudni megvásárolni pénzért. Ez nem más, mint az emberek tisztelete. Az a tisztelet, amikor valaki rád néz és azt mondja rólad: »Ő egy nagyszerű ember!« Nos, Te sohasem leszel az. Te mindig egy hálátlan ember maradsz, egy pénzes srác, egy Raiola-bábú.

És majd ha senki sem lesz melletted, akkor tedd fel a kérdést magadnak… Már szabad vagy! Nincs több szó rólad és az ügynöködről, nincs több szappanopera és nincs több zsarolás!

És végül! Legyenek tökeid! Ez a pénzéhség a labdarúgás veszedelme. Éljenek sokáig az ultrák!”

Ez így komplett, nincs is mit hozzáfűzni. Klubszeretet.

Most házalnak máshol:

(Forrás: acmilan.hu; fotó: Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba