Ha érzel magadban kellő ambíciót, pattints össze egy tizenöt perces bemutatkozó videót némi labdázgatással, hátha beválogatnak.

Azt írja a Nemzeti Sport, hogy mivel az észak-amerikai térségben tudták lebonyolítani a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőit, a térség szövetsége az egyetlen résztvevő helyét az Egyesült Államoknak adta.

Ez komoly felháborodást keltett, főleg az egyébként erősebbnek tartott Grönland akadt ki, de egyrészt azzal indokolták, hogy a selejtezőben indulni szándékozó válogatottak (Egyesült Államok, Grönland, Kanada, Puerto Rico) közül az USA végzett a legjobb helyen a legutóbbi hivatalos versenyen, a 2019-es Pánamerikai Játékokon, ahol 6. lett, másrész: a sportág televíziós terítését tekintve is a térség legfontosabb kézilabdanemzetének tekinthető.

Nyilván ez utóbbi lehet a nyomosabb érv, ezt főleg az bizonyítja, hogy miután kiderült, mehet a vébére az USA, sebtében elkezdtek játékosokat toborozni.

A helyi kézilabda-szövetség az interneten kér be videókat, hogy megnézze, ki jöhet szóba a válogatottban.

Nagyjából ennyire elterjedt és népszerű sportág ez arrafelé. Egy tizenöt perces bemutatkozó videót várnak azoktól a sportolóktól, akik alkalmasnak érzik magukat egy kis kézisgetésre. Ezeket a képességeket kell bemutatni a kisfilmben:

  • futás
  • ugrás
  • a labda passzolása, elkapása
  • kapura lövés
  • támadó és védekező technikák
  • viselkedés különböző játékszituációkban

Ezen kívül büntetlen előélettel, erkölcsi bizonyítvánnyal és legalább féléves amerikai állampolgársággal kell rendelkezniük a jelentkező játékosoknak, ami erősebb szűrőnek tűnik, mint a fenti videós sportolás.

A beküldött videókat elemzik, majd november 15-én kihirdetnek egy 35 fős bő keretet; december 5-én pedig leszűkítik a névsort a vb-re utazókra. Az amerikaiak Norvégiával, Ausztriával és Franciaországgal szerepelnek majd az E-csoportban. Az egyiptomi vb január 13-án kezdődik, és 31-én ér véget.

(Fotó: Twitter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában