A nyolcaddöntőben vérzett el a magyar női kézilabda-válogatott

Rasmussen csapata az olimpiai ezüstérmes franciákkal játszott a világbajnokság nyolcaddöntőjében, nem mi voltunk az esélyesek.

Legutóbb hét éve tudta legyőzni Franciaországot a magyar válogatott, a világbajnokságokon pedig még soha. Ennek tükrében nem meglepő, hogy tulajdonképpen simán jutott tovább a francia csapat, a mieink csak loholtak az eredmény után, olykor utol is érve ellenfelünket, de az mindent kivett Kovacsicsékból.

Úgy kapott 29 gólt a válogatott, hogy Bíró Blanka remekül védett, ez is azt mutatja, hogy a franciák támadópotenciálja jóval komolyabb volt. Nálunk két fradista, Kovacsics és Lukács dobott 6-6 gólt, Bíró mellett ők játszottak megfelelően.

Világbajnokság, nyolcaddöntő

Franciaország–Magyarország 29–26 (14–11)

Magyarország: Bíró – Schatzl 3, Klivinyi 3, Kisfaludy, Szekeres, Szucsánszki, Bódi 3. Cserék: Görbicz 2, Szöllősi-Zácsik 2, Kovacsics 6, Mayer, Kovács A., Háfra 1, Lukács 6, Mészáros, Janurik

A válogatott két vereséggel kezdte a tornát, majd egymás után három meccset nyerve jutott tovább a csoportból, hogy aztán Franciaország legyen a végállomás. Így három vereséggel és három győzelemmel zárt a csapat.

Az csak hétfőn derül majd ki, hogy Magyarország hányadik helyen végez.

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon