Portugália nagyszerű játékkal 4–0-ra lemosta Csehországot a Nemzetek Ligája A-divíziójának utolsó előtti fordulójában, így vezeti a csoportját. A sima meccsen bemutatkozhatott volna a válogatottban Tiago Djaló, csak épp Santos kapitány megfeledkezett róla.

A portugálok Dalot kettő, Bruno Fernandes és Jota góljaival fölényes győzelmet arattak Csehországban, és mivel a spanyolok kikaptak Svájctól, a csoport élére álltak.

Ebből a sikerből vehette volna ki a részét a Lille fiatal hátvédje, Tiago Djaló is, de valamiért mégsem őt cserélte be a védelem tengelyébe Fernando Santos, hanem João Palhinhát rendelte vissza a középpályáról.

Meg is kérdezték a meccs után arról, miért döntött így:

„Elfelejtettem, hogy Tiago Djaló is ott van a kispadon, elnézést kérek tőle.

Abban a pillanatban Djalónak kellett volna beállnia, teljesen megbízom benne, de mivel João Mário készen állt pályára lépni, az jutott eszembe, hogy Palhinhát visszahúzom a védelem közepére.

Rosszmájú kommentelők azt is felvetették, hogy valószínűleg azt se vette észre, hogy Ronaldo a pályán van és azért nem cserélte le.

Az utolsó fordulóban Portugália a spanyolokat fogadja, és mivel két pont előnyük van, ha nem kapnak ki, akkor ott lesznek a négyes döntőben.

Ahogy a magyar válogatott is:

Nem fogy ki a csodákból a magyar válogatott, Németországban is nyert

Képtelen lassítani a magyar fociválogatott, továbbra is vezeti a csoportját a Nemzetek Ligájában – Olaszország, Németország és Anglia előtt!

(Fotó: Gualter Fatia/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

További cikkeink a témában