Képtelen lassítani a magyar fociválogatott, továbbra is vezeti a csoportját a Nemzetek Ligájában – Olaszország, Németország és Anglia előtt!

Marco Rossi tökös szakember, nem variálta át a védelmet, hogy jobblábas, de rutinos játékos játsszon a baloldalon, bedobta a kiváló formában focizó Kerkez Milost. Jó döntés volt, az AZ védője kiválóan játszott. Kezdőbe állította Gazdagot is, aki meg talán a legjobb passzban lévő magyar manapság.

És persze ott volt az a Szalai Ádám is, aki a meccs előtt bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól az olaszok elleni meccs után. De előtte még rúgott egy duplán emlékezetes gólt:

talán életében nem szerzett ilyen szép gólt Szalai, ráadásul ezzel nyert a magyar a válogatott Németországban.

Az első félidőben tanárian focizott Rossi csapata, fogást nem talált rajta a német együttes, és többször is odaért a kapu elé. A második a németeké volt, de kit érdekel, hiszen nyertek Szalaiék: Anglia után Németországban is három pontot szereztek, összesen pedig négyet zsákoltak be a németek ellen. Csoda.

Az 1954-es világbajnokság óta nyertünk ismét tétmeccsen Németország ellen, akik Hansi Flickkel most kaptak ki először. Magyarország pedig vezeti a csoportját, hétfőn a négyes döntőbe jutásért játszik az olaszokkal.

  • Nemzetek Ligája, A-divízió, 3. csoport
  • Németország–Magyarország 0–1
  • Gólszerző: Szalai Á. (17.)

(Fotó: Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés