Kemény kritikát fogalmazott meg a német válogatott és a Bayern München korábbi csapatkapitánya, Philipp Lahm.

A Die Zeitnek adott nyilatkozatában a világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, 2017-ben visszavonult védő hangsúlyozta: a francia bajnoknál olyan kiemelkedő egyéniségek futballoznak, mint Kylian Mbappé, Neymar vagy Lionel Messi, ugyanakkor csapatként alulteljesít.

„A leghíresebb futballisták közé tartoznak, rajongókkal és követőkkel a világ minden tájáról. A Bayern elleni párharcban azonban semmiféle természetfeletti nem tűnt fel, semmi, ami lelkesedést ébreszt vagy aminek részese akarnál lenni.”

A PSG továbbra sem tudta elérni legfőbb célkitűzését, a Bajnokok Ligája-győzelmet, most épp a nyolcaddöntőben kettős vereséggel, szerzett gól nélkül búcsúzott a Bayernnel szemben. Lahm szerint a párizsi klub jelenlegi formájában nem más, mint egy kirakat a tulajdonosainak vagyona és politikai szándékai szerint.

„Ez a rendkívül drága csapat egy luxusáruházhoz hasonlít, amely kiállítja legértékesebb darabjait, amelyeket mindenki csodál, ugyanakkor senki nem engedheti meg magának őket. Ez nagy figyelmet és látványosságot garantál, ugyanakkor csupán gazdaságilag működik” 

– fogalmazott Lahm, aki szerint a PSG-be fektetett pénz politikai értelemben megtérült.

(MTI; fotó: Catherine Steenkeste/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés