Csak egy lesgól volt a szerda esti el Clásicón, a nulla nullával alapvetően mindkét edző elégedett volt, de a Real hivatalosan is számon kért két elmaradt büntetőt.

Remekül játszott a Real a Nou Campban, Zidane meglepte Valverdét, ami mondjuk nem annyira meglepő, a Barcelona edzője nem egy taktikai guru. A francia feltolta a csapatát és nem engedte a támadásépítést, a presszinggel nem is tudott mit kezdeni a katalán együttes.

Szinte minden volt az el Clásicón, csak a lényeg hiányzott

Az egyik legjobb 0–0 volt a szezonban, de egy Barcelona–Real Madridtól azért nem ezt várjuk.

A Barcelona szenvedett, de végül megúszta szabályos kapott gól nélkül (Bale gólja előtt Mendy lesről adta be a labdát), amiben nagy szerepe volt a játékvezetői csapatnak is. Raphaël Varane-nal szemben ugyanis kétszer is nyilvánvalóan szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, de Hernández Hernández nem vette észre. De rendben, legyen, rosszul helyezkedett a spori, fogjuk rá, hogy emberi hiba, maximum többet nem vezet klasszikust. De akkor miért nem nézték vissza? Rejtély.

Először Lenglet talpalta telibe Varane combját:

José Luis Sánchez 🇪🇸 on Twitter

🚨 El muslo de VARANE tras el partido. Las secuelas de la entrada de Lenglet. NO fue penalti

Aztán egy perc múlva Rakitic a mezénél fogva rántotta le a francia védőt:

Ez bizony két elmaradt büntető, és egy újabb bizonyíték arra, hogy hiába kiváló találmány a VAR, használni is tudni kellene.

(Kiemelt fotó: Eric Alonso/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában