Rodri 2019-ben igazolt a Premier League-be, azóta már annyira felvette a ritmust, hogy a világ legjobb hatosa lett. De kellett neki idő.

A spanyol középpályás a Villarrealban három, az Atlético Madridban egy évet húzott le, mielőtt Guardiola hívására a Manchester Citybe igazolt. A 48-szoros felnőtt válogatott játékos elmondta, nem volt könnyű felvenni a Premier League ritmusát.

A spanyol és az angol liga gyakorlatilag különböző sportágak. Spanyolországban nem játszhatsz olyan tempóban, mint a Premier League-ben, mert a csapattársaid nem fognak téged követni. Ott sokkal inkább a türelem és a taktika dominál, a csapatok jobban tudják, mit is akarnak a labdabirtoklási fázisokban. Angliában eközben intenzívebb a futball.

Emlékszem, amikor a West Ham ellen debütáltam, nem volt fél másodpercem sem gondolkodni a következő lépésen. Meg kellett tanulnom gyorsabban gondolkodni, hogy ne veszítsek sok labdát. Itt az ellenfelek a gyorsaságukkal és támadópotenciáljukkal jobban büntetik az egyénieskedést, mint Spanyolországban.

Ancelotti ugyanezt mondta:

Taktikai szinten a La Liga sokkal jobb, mint az angol. Ha viszont az intenzitásról, a ritmusról beszélünk, az az angol bajnokságban erősebb. De a spanyol bajnokságban komolyabb a taktikai minőség.

Klopp a Man. City elleni meccsen elmaradt tizenegyesről: Már hozzászoktunk ehhez

A Liverpool menedzsere szerint egyértelmű tizenegyest vettek el csapatától.

A spanyol játékvezetők perverziója belefújni egy játékrész végi gólba?

Nem a Real gólja az első eset a spanyol bajnokságban, amibe belefújtak.

(Fotó: Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Kilencgólos párharc után BL-elődöntős a Dortmund

A PSG fordított Barcelonában és bejutott a BL elődöntőjébe

További cikkeink a témában